Το γαϊτανάκι του έρωτα στο νέο Club 22!

12.04.2006
«Το γαϊτανάκι του έρωτα» του Άρθουρ Σνίτσλερ ανεβαίνει την Παρασκευή 28 Απριλίου στο νέο Club 22 στο Γκάζι. Πρόκειται για μια παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας σε σκηνοθεσία της Φρόσως Λύτρα.
«Το γαϊτανάκι του έρωτα» του Άρθουρ Σνίτσλερ ανεβαίνει την Παρασκευή 28 Απριλίου στο νέο Club 22 στο Γκάζι. Πρόκειται για μια παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας σε σκηνοθεσία της Φρόσως Λύτρα.

Ο συγγραφέας
Ο Κύκλος ή Κύκλος του Έρωτα και στην Ελλάδα γνωστό ως Γαϊτανάκι γράφτηκε στην Βιέννη το 1903 από τον ιδιοφυή συγγραφέα και διακεκριμένο ψυχίατρο Άρθουρ Σνίτσλερ.

Το έργο
Αυστηρά ερωτικό και «κατάλληλο μόνο για ενηλίκους», απαγορεύτηκε το ανέβασμά του για εξήντα ολόκληρα χρόνια.

Οι ήρωες
Οι δέκα στον αριθμό ήρωες, χαρακτήρες του έργου, είναι ερωτικά και ταυτόχρονα κοινωνικά σύμβολα διαχρονικά και εμπλέκονται διαδοχικά σε ένα ερωτικό γαϊτανάκι, μέσα από δέκα κατά τα άλλα αυτοτελείς ιστορίες για να σχηματίσουν τον κύκλο του έρωτα. Η ερωτική μοναξιά, ο πόθος αλλά και η υποκρισία, οι συγκρούσεις και η καταπίεση που προκύπτουν από κάθε συμβατικό κοινωνικό πλαίσιο, δίνουν στο έργο βαθύ και έντονο ψυχαναλυτικό υπόβαθρο.

Η παράσταση
Η φόρμα που επιλέχτηκε σκηνοθετικά, ένα σύγχρονο καμπαρέ, προέκυψε από τα χαρακτηριστικά του έργου. Ο συγγραφέας καταγγέλλει την πουριτανική και αστική τάξη της Βιέννης από όπου και προέρχεται, σατιρίζει την αμηχανία και την έλλειψη ειλικρίνειας που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους όταν το αίτημα τους σε μια σχέση είναι καθαρά σεξουαλικό και αποκαλύπτει κωμικοτραγικές συγκρούσεις ανάμεσα στο πάθος και την ενοχή. Το ύφος της παράστασης ποιητικό και ονειρικό ταυτόχρονα συνδέεται εικαστικά με τον σουρεαλισμό.

Οι συντελεστές
Μετάφραση : Κοραλία Σωτηριάδου
Σκηνοθεσία : Φρόσω Λύτρα
Μουσική : Πλάτωνας Ανδριτσάκης
Σκηνικά : Απόστολος Βέττας
Κοστούμια : Ειρήνη Τσακίρη
Χορογραφίες : Κυριάκος Κοσμίδης
Φωτισμοί : Σάκης Μπιρμπίλης
Ζωγραφική εκτέλεση κοστουμιών και σκηνικού : Αγγελική Μπόζου,
Βίντεο : Χάρης Λαλούσης, Πίνδαρος Ανδριόπουλος.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Στέλιος Γεράνης, Μαρία Γουλά, Κυριάκος Κοσμίδης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώτα Μηλίτση , Νίκος Ορφανός.

Παραστάσεις
Από 28 Απριλίου έως 28 Μαΐου 2006
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.15 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 18 € με ποτό!

CLUB 22 - GAZI
Δεκελέων 26, τηλ. 210-3452220, [email protected]