Οι Les Arts Sauts για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!

13.04.2006
Στο κέντρο μιας πελώριας φυσαλίδας ένας κύκλος από αναπαυτικές σεζλόνγκ. "Προσδεθείτε" κι εκτιναχθείτε στους γαλαξίες των Les Arts Sauts. Το δίχτυ ασφαλείας είναι το μόνο που σας χωρίζει από το εκρηκτικό εναέριο μπαλέτο που καταρρίπτει το νόμο της βαρύτητας.
Πότε: 4-27 Μαϊου
Που: Σε ένα τεράστιο θόλο στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Τι: Οι Les Arts Sauts για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310-428027

Στο κέντρο μιας πελώριας φυσαλίδας ένας κύκλος από αναπαυτικές σεζλόνγκ. ¨Προσδεθείτε¨ κι εκτιναχθείτε στους γαλαξίες των Les Arts Sauts. Το δίχτυ ασφαλείας είναι το μόνο που σας χωρίζει από το εκρηκτικό εναέριο μπαλέτο που καταρρίπτει το νόμο της βαρύτητας.
... Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ LES ARTS SAUTS!!!
Οι Les Arts Sauts (προφ. Λεζ Αρ Σο και σημαίνει Αλτικές Τέχνες) δεν είναι μια συνηθισμένη ομάδα ακροβατών. Είναι μια κολεκτίβα που δημιουργήθηκε το 1993 από τους καλύτερους ακροβάτες των διασημότερων τσίρκο όλου του κόσμου. Ακροβάτες του trapeze (ακροβατικό μονόζυγο) από το Cirque Plum, το Cirque De Soleil, το Alchaos και το Beneweis, Cirque Plum αποφάσισαν να φτιάξουν έναν θίασο που θα λειτουργούσε χωρίς καμία ιεραρχία, με απόλυτο στόχο την ελεύθερη προσωπική έκφραση και δημιουργία μέσα από την κίνηση, τον χορό, την μουσική... στον αέρα.

Οι αλτικές τέχνες των Les Arts Sauts, ο εκρηκτικός συνδυασμός ριψοκίνδυνων ακροβατικών, αιθέριας μουσικής και σουρεαλιστικής εικονοπλασίας εντυπωσίασαν το κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο.

Η σχέση όμως αποδείχτηκε αμφίδρομη και στην Ελλάδα. Η Ελλάδα λάτρεψε τους Les Arts Sauts και οι Les Arts Sauts λάτρεψαν την Ελλάδα. Δύο φορές έχουν επισκεφτεί την Αθήνα στα τρία τελευταία χρόνια και τώρα ήρθε η σειρά της Θεσσαλονίκης να ζήσει ένα ανεπανάληπτο υπερθέαμα. Ένα θέαμα μαγευτικής δεξιοτεχνίας, ένα μίγμα ακροβατικής και μουσικής πανδαισίας, σε μια ατμόσφαιρα ποιητικής και σουρεαλιστικής μέθεξης, σε μία δύνη συναισθηματικού ιλίγγου.

Σε ύψος 16 μέτρων ακριβώς πάνω από τα κεφάλια των θεατών 15 ακροβάτες, 4 μουσικοί και μία σοπράνο παίρνουν τις θέσεις τους για να πλέξουν το πιο εντυπωσιακό εναέριο παραμύθι. Η αστερόσκονη που αιωρείται στην ατμόσφαιρα μπλέκεται με τον ήχο του τσέλου, του βιολιού, της βιόλας, του μπάσου, της ηλεκτρικής κιθάρας και την κρυστάλλινη φωνή της σοπράνο Pascale Valenta.

Προετοιμαστείτε για τις πιο ριψοκίνδυνες εναέριες πιρουέτες στο φαντασμαγορικό διάστημα των Les Arts Sauts!