Συναντήσεις στη Fnac!

07.12.2005
Πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις διοργανώνονται στη Fnac αυτές τις ημέρες. Ο Πέτρος Τατσόπουλος συζητά με τον Ρένο Χαραλαμπίδη για την "Καρδιά του Κτήνους", ο Κωνσταντίνος Γιατράς ανακαλύπτει πορτρέτα ανθρώπων του λεγόμενου "Τρίτου Κόσμου",ενώ η ζωή δύο μύθων της μουσικής, του John Lennon και του Bob Dylan ξετυλίγεται μέσα από τα κείμενα, τις φωτογραφίες και τις αναμνήσεις φίλων, συγγενών και θαυμαστών...
Πέμπτη 8/12
Πέτρος Τατσόπουλος & Ρένος Χαραλαμπίδης: Η καρδιά του κτήνους
Με αφορμή τη νέα ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη ‘Η καρδιά του κτήνους’ που βασίζεται στο γνωστό μυθιστόρημα του Πέτρου Τατσόπουλου, σκηνοθέτης και συγγραφέας συναντιούνται στη Fnac και συζητούν. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της ταινίας και ο Πέτρος Τατσόπουλος διαβάζουν αποσπάσματα από το βιβλίο, συζητούν για τις ιδιαιτερότητες της μεταφοράς του μυθιστορήματος στον κινηματογραφο, προβάλουν αποσπάσματα της ταινίας και απαντούν στις ερωτήσεις σας.
Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπασκόζος.
Ώρα έναρξης: 19.30

Σάββατο 10/12
Κωνσταντίνος Γιατράς: Τα Πρόσωπα του Κόσμου
Ανακαλύψτε τα πορτρέτα ανθρώπων από την Αφρική, την Ινδία, το Νεπάλ, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη, την Κεντρική Αμερική όπως αποτυπώθηκαν από το φωτογραφικό φακό του Κωνσταντίνου Γιατρά μέσα από τις διαδρομές του στις 5 Ηπείρους και το οδοιπορικό του στις χώρες του λεγόμενου «Τρίτου Κόσμου».
Ο Κωνσταντίνος Γιατράς θα παρουσιάσει τα πρόσωπα του κόσμου, μαζί με τον Οδυσσέα Βουδούρη, Πρόεδρο του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από 1996 έως το 2001, τον Γιάννη Λυκούρη, Σύνδεσμο της FIAP (Διεθνής Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας) στην Ελλάδα καθώς και το δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου.
Ώρα έναρξης: 12.00

Τρίτη 13/12
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΝΩΘΕΝ
Μετά το ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΘΕΝ, το νέο φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΝΩΘΕΝ, έρχεται να ξεδιπλώσει ανάγλυφα το μεγαλείο της Ανατολίας. Ο τούρκος φωτογράφος Alp Alper και ο συγγραφέας και ερευνητής Ακύλας Μήλλας θα σας ξεναγήσουν στα παράλια της Θράκης και της Ανατολίας μέσα από τις αεροφωτογραφίες και το βίντεο που τράβηξαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Υπουργός Τουρισμού κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Το συντονισμό της εκδήλωσης κάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς.
Ώρα έναρξης: 19.00

Πέμπτη 15/12
Αφιέρωμα John Lennon & Bob Dylan
H ζωή δύο μύθων της μουσικής, του John Lennon και του Bob Dylan ξετυλίγεται μέσα από τα κείμενα, τις φωτογραφίες και τις αναμνήσεις φίλων, συγγενών και θαυμαστών, τα οποία θα παρουσιάσουν ο Αλέξης Καλοφωλιάς, η Χίλντα Παπαδημητρίου και η Νίκη Προδρομίδου, οι οποίοι έχουν επιμεληθεί τις μεταφράσεις των βιβλίων τους. Θα προβληθούν αποσπάσματα απο το ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορτσέζε ‘Bob Dylan: No Direction Home’ και θα ακολουθήσει συζήτηση. Τη βραδιά θα κλείσουν ο Κώστας Λειβαδάς και ο Γιώργος Δημητριάδης με τραγούδια των δύο θρύλων της μουσικής.
Ώρα έναρξης: 19.00