Ρούμι, γρανίτα και... επιθεώρηση!

01.06.2001
Επτά θερινά θέατρα θα λειτουργήσουν φέτος στο κλεινόν άστυ. Η επιθεώρηση παίρνει φέτος "κεφάλι", αφού τέσσερις στις επτά παραγωγές ανήκουν στο αυτό είδος.
Επτά θερινά θέατρα θα λειτουργήσουν φέτος στο κλεινόν άστυ. Η επιθεώρηση παίρνει φέτος "κεφάλι", αφού τέσσερις στις επτά παραγωγές ανήκουν στο αυτό είδος.

Στο Δελφινάριο "Το μαντολίνο του... ναυαγού Σημίτη" των Λάκη Μιχαηλίδη-Βύρωνα Μακρίδη-Θεόφιλου Βερύκιου-Γιώργου Γεωργίου. Νούμερα όπως η "σεξουαλική αγωγή στα σχολεία", το "... θέλω να τα ακούω", το "like a virgin", το "Σκάσε, κάνουμε διάλογο", ο "ναυαγός", το "σαν παλιό σινεμά", σε σκηνοθεσία Γιώργου Κωνσταντίνου και υποστηριζόμενα από τον ίδιο και τους Κώστα Βουτσά, Στάθη Ψάλτη, Έλντα Πανοπούλου, Κώστα Ευρυπιώτη, Βασίλης Ζωνόρο, Γιώργο Γεωργίου υπόσχονται γέλιο και διασκέδαση στο κοινό.

Σε αεροδρόμιο έχει μεταμορφωθεί η σκηνή του "Αλσους". Στις 6 Ιουνίου, προσγειώνονται ο... Πάπας, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κι ένα σωρό άλλοι ήρωες καθημερινής τρέλας. Η επιθεώρηση "Τι. . . βρακί θα παραδώσεις μωρή;" των Δήμου Μυλωνά- Μιχάλη Άνθη- Δημήτρη Τσακαλία σατιρίζει τα φλέγοντα κοινωνικά πολιτικά θέματα των ημερών μας, ανανεώνοντας και προσαρμόζοντας κάθε φορά τα νούμερα, σύμφωνα με τις εξελίξεις.

Ποια είναι αυτά τα πράσινα μεταλλαγμένα ανθρωπάκια που μασάνε "με νέους τρόπους πρηνηδόν και μέθοδο Τουτανχαμών, με ευρωσοσιαλισμόν"; Ο Σημικατσού, ο Χύπνους Σνόραξ Μουροχαύλιους Τσοχατζότουβλους, η Ντόρα-Ντόρα Μητσοτάκουλους τετράκωλους και σε λίγο πεντάκωλους, η Αλεκούνα Κουκουτσού Σφυροδρεπαχάντερ, ο Αβραμόκεμον και πολλοί άλλοι δίνουν ραντεβού στην εναλλακτική μουσική σατιρική παράσταση "The Pasokemon" (Τα Πασόκεμον) που ξεκινά στις 8 Ιουνίου, στο θέατρο "Αθήναιον". Ο Χάρρυ Κλυνν κρατά τον τριπλό ρόλο του συγγραφέα-σκηνοθέτη-πρωταγωνιστή. Συν-συγγραφέας ο Ντίνος Σπυρόπουλος. Παίζουν επίσης οι: Βάσια Τριφύλλη, Τόνυ Άντονυ, Γιάννης Καπετάνιος, Σάββας Τασίου, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ελένη Τσακάλου, Ελενα Τσαβαλιά.

"Τι ψυχή θα παραδώσετε, ρεεεε;" τιτλοφορείται η επιθεώρηση των Τάσου Προύσαλη- Μάνου Βενιέρη- Τάκη Μπαγιάτη, σε σκηνοθεσία του τελευταίου. Πρωταγωνιστούν οι: Νέλλη Γκίνη, Καίτη Φίνου, Τάσος Προύσαλης. Τραγουδά η Κατερίνα Ρανιέρη.

Δύο άνθρωποι με διαφορετική καθημερινότητα, ένας "διανοούμενος" μοναχικός άντρας (Στράτος Τζώρτζογλου) και μια κοπέλα "χωρίς προορισμό" (Δήμητρα Ματσούκα) καλούνται να πουν "Χαίρω Πολύ" στην ομώνυμη τρυφερή κωμωδία του Μπιλ Μάνχοφ. Στην δροσερή ταράτσα του θεάτρου "Λαμπέτη" τα "ετερώνυμα έλκονται" από τα μέσα του μήνα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γρηγόρη Βαλτινού . Η μετάφραση είναι του ίδιου και τα σκηνικά-κοστούμια της Χριστίνας Κωστέα.

Ένα τυπικό ζευγάρι των... fifties ο Λαλάκης (Βασίλης Τσιβιλίκας) και η Πόπη (Βίκυ Κουλιανού), απιστώντας ο ένας εις βάρος του άλλου, συναντώνται κατά λάθος στην "ειδυλλιακή" Θυμαριά... Ο Κώστας Τσιάνος σκηνοθετεί, μετά μουσικής και ασμάτων, την κωμωδία των Αλέκου Σακελάριου- Χρήστου Γιαννακόπουλου "Ούτε γάτα ούτε ζημιά" που παρουσιάζεται στο θέατρο "Παρκ". Πρωταγωνιστούν επίσης οι: Παύλος Ορκόπουλος, Οδυσσέας Σταμούλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Ιλιάς Λαμπρίδου, Γιώργος Χαλεπλής, Γιώργος Χαδίνης, Γιώργος Λαμπάτος, Νικόλ Κοκκίνου, Ζωή Ναλμπάντη, Σούλα Διακάκου, Μαριάννα Λουκάκη, Ελένη Μιχαηλίδου, Μαρία Συκιανάκη.

Ανατροπές, μυστήριο κι απρόβλεπτες καταστάσεις συναγωνίζονται στο "Ρούμι, λεμόνι και λευκό κρασί: ένα αστυνομικό απρόοπτο" του Ρομπέρ Τομά. Στο θέατρο "Σμαρούλα Γιούλη" ο Μανούσος Μανουσάκης σκηνοθετεί ένα ακόμη αστυνομικό έργο, με πρωταγωνιστές τους: Ηλία Λογοθέτη, Φίλιππο Σοφιανό, Αγγελική Δημητρακοπούλου, Μαρία Ζαχαρή, Νίκο Μπουρνιά, και τον Θάνο Καληώρα.

Τέλος, για λίγες μόνο παραστάσεις -μέσα στον Αύγουστο- θα παρουσιαστούν στο θέατρο των Αναβρύτων "Η θύελλα" του Οστρόφσκι, σε μετάφραση-σκηνοθεσία της Αταλάντη Κλαπάκη με την ίδια στον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς και η "Λοκαντιέρα" του Γκολντόνι με την Έφη Νιχωρίτη.