Με τον φακό στραμμένο στις Κυκλάδες...

17.11.2005
Με την ευκαιρία των 20 χρόνων από την ίδρυση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (Ιανουάριος 1986) πραγματοποιείται η πρώτη εκδήλωση για τον εορτασμό της σημαντικής αυτής επετείου.

Με την ευκαιρία των 20 χρόνων από την ίδρυση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (Ιανουάριος 1986) πραγματοποιείται η πρώτη εκδήλωση για τον εορτασμό της σημαντικής αυτής επετείου. Πρόκειται για την πολυπρόσωπη θεματική εκθεση "Με τον φακό στραμμένο στις Κυκλάδες" η οποία θα παρουσιάζεται από τις 8 Δεκεμβρίου 2005 - 27 Φεβρουαρίου 2006. Ο πολιτισμός και το τοπίο των Κυκλάδων, μέσα από τις φωτογραφίες 20 Σύγχρονων Ελλήνων Δημιουργών. Είκοσι σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες, ζωγράφοι, γλύπτες, φωτογράφοι, καταξιωμένοι και νεότεροι, στρέφουν τον φακό τους στο ανεξάντλητο θέμα του κυκλαδικού πνεύματος, ανακαλύπτοντας τη δική τους ευαισθησία.

Συμμετέχουν οι: Κώστας Τσόκλης, Μαρίνα Καρέλλα, Μιχάλης Μακρουλάκης, Πλάττων Ριβέλλης, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Σωκράτης Μαυρομμάτης, Γιώργος Λάππας,Γιάννης Αδαμάκος, Χρήστος Μποκόρος, Μαρία Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Τανιμανλιδης, Μαρλια Λοιζίδου, Νίκος Ναυρίδης, Νίκος Αλεξίου, Δημήτρης Κόζαρης, Πάρις Πετρίδης, Κατερίνα Καλούδη, Νίκος Χαραλαμπίδης, Σωκράτης Σωκράτους, Μαρίνα Βερνίκου.

Η έκθεση θα αναπτυχθεί σε δύο άξονες: Ο πρώτος είναι επικεντρωμένος στην παρουσίαση των φωτογραφιών στον εκθεσιακό χώρο του ισογείου του Μεγάρου Σταθάτου. Ο δεύτερος θα επιχειρήσει τον άμεσο διάλογο με τον καθημερινό διαβάτη της Αθήνας ανιχνεύοντας τη σχέση τέχνης και καθημερινότητας.


Εναρξη έκθεσης: 9 Δεκεμβρίου