''Καλλίχωρον'' ελληνικών γεύσεων

25.05.2001
Στη βιομηχανική περιοχή που αναπτύσσεται με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, το Γκάζι, βρίσκεται η σημερινή πρόταση για εστιατόριο. Πρόκειται για το εστιατόριο ''Καλλίχωρον'', το οποίο λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία εδώ και δύο χρόνια στη συνοικία. Στη γωνία Περσεφόνης και Ιάκχου, το ''Καλλίχωρον'' στεγάζεται σε ένα παλιό νεοκλασικό κτίριο σε λευκό χρώμα
Στη βιομηχανική περιοχή που αναπτύσσεται με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, το Γκάζι, βρίσκεται η σημερινή πρόταση για εστιατόριο. Πρόκειται για το εστιατόριο ''Καλλίχωρον'', το οποίο λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία εδώ και δύο χρόνια στη συνοικία. Στη γωνία Περσεφόνης και Ιάκχου, το ''Καλλίχωρον'' στεγάζεται σε ένα παλιό νεοκλασικό κτίριο σε λευκό χρώμα. Εσωτερικά, ο χώρος θυμίζει ατμόσφαιρα παλιού ''παντοπωλείου'', δημιουργώντας δροσερή και φιλική ατμόσφαιρα. Παραδοσιακά τραπεζάκια, όμορφα αντικείμενα στον τοίχο και εντυπωσιακός φωτισμός είναι το τρίπτυχο για τη διακόσμηση του μαγαζιού.
Ο κατάλογος είναι εμπνευσμένος από την ελληνική κουζίνα με κάποιες ''πειραγμένες'' πινελιές. Από ορεκτικά ξεχωρίσαμε το χταποδάκι κρασάτο, τα μελιτζανομπουρεκάκια και τις γαρίδες σαγανάκι.
Τα κύρια πιάτα του ''Καλλίχωρον'' είναι εξίσου εντυπωσιακά με πρώτο τη γαλοπούλα ''καλλίχωρον'' και το κοτόπουλο ''a la creme'' και americain. Σημειώνουμε, επίσης, το μυδοπίλαφο και το σπαγγετίνι με τα θαλασσινά. Για τους λάτρεις των ψητών, το εστιατόριο ''Καλλίχωρον'' προσφέρει κρέατα της ώρας και μπιφτέκια. Για το κλείσιμο του δείπνου, οι σεφ του εστιατορίου προτείνουν το ραβανί Βεροιας με παγωτό καϊμάκι, creme brulee και μήλο ψητό.
Η κάβα του ''Καλλίχωρον'' είναι αρκετά ενημερωμένη και περιλαμβάνει πολλές ελληνικές ετικέτες αλλά και χύμα κρασί από τα Μεσόγεια.
Επισκεφθείτε για την εξοδό σας για φαγητό το ''Καλλίχωρον'' και θα αναπολήσετε στιγμές της παλιάς Αθήνας. Καλλίχωρον : Περσεφόνης & Ιάκχου, Γκαζι
Τηλέφωνο : 3478759
Τιμή κατ' ατομο : 4-5.000