"Clavigo" στο θέατρο Αμόρε!

04.04.2005
Το άπαιχτο και μέχρι πρότινος αμετάφραστο έργο του Γκαίτε "Clavigo" παρουσιάζεται στο θέατρο Αμόρε σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά με τον Χρήστο Λούλη και τη Μαρία Πρωτόπαππα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Κλαβίγκο είναι ένας όμορφος και ανερχόμενος νέος συγγραφέας που έχει καταφέρει να «διεισδύσει» στην αυλή του βασιλιά. Παρόλο που πολλές γυναίκες τον ποθούν και το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό, είναι σφοδρά ερωτευμένος με την Μαρί, μία συνηθισμένη και άσημη κοπέλα. Παρασυρμένος από τον παιδικό του φίλο Κάρλος... θα θυσιάσει τον έρωτά του στο βωμό της επαγγελματικής του επιτυχίας. Η Μαρί, όμως, τον έχει ερωτευθεί παράφορα και το βάρος της απουσίας του είναι πλέον δυσβάσταχτο....


Οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και οι άλλοι:
Ο Γκαίτε συνέγραψε τον Κλαβίγκο το 1774 σε ηλικία 25 ετών. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Γιάννη Χουβαρδά, η μετάφραση του κειμένου είναι του Γιώργου Δεπάστα, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Έλλης Παπαγεωργακοπούλου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Στο ρόλο του Κλαβίγκο ο Χρήστος Λούλης, της Μαρί η Μαρία Πρωτόπαπα και του Κάρλος ο βραβευμένος με το περσινό βραβείο Χορν Κώστας Βασαρδάνης.
Τους υπόλοιπους ρόλους κρατούν οι ηθοποιοί: Λαέρτης Μαλκότσης, Άννα Κουτσαφτίκη, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης και Κώστας Φιλίππογλου.



Τι μας άρεσε:
-
Το άπαιχτο και μέχρι πρότινος αμετάφραστο έργο του Γκαίτε. Ένα ομολογουμένως δύσκολο έργο που χρήζει ιδιαίτερης ανάγνωσης προκειμένου να αισθητοποιηθεί και να γίνει κατανοητό καθώς είναι γεμάτο από φιλοσοφικές αναφορές, πολλαπλές συγκρούσεις και ερωτήματα. Αξίζει να θυσιάσει κάποιος τον έρωτα στο βωμό του χρήματος και της επιτυχίας; Πόσο χρειάζεται ένας άνθρωπος να προδώσει την καρδιά του; Το θέλω ή το πρέπει καθορίζει τη ζωή μας; Πως κερδίζεται τελικά η ευτυχία;

- Η σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά που αντιμετώπισε το έργο μέσα από μία πολύ σύγχρονη οπτική. Οι ηθοποιοί είναι άψογα εναρμονισμένοι, κινούνται διαρκώς και παίζουν ζωντανά στο πιάνο κομμάτια Σοπέν και Τσαϊκόφσκι δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

- Οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών... με τη Μαρία Πρωτόπαππα ως Μαρί και τον Κωνσταντίνο Παπαχρόνη στο ρόλο του αδελφού της να κλέβουν τις εντυπώσεις.

- Το φινάλε της παράστασης, το οποίο μας εξέπληξε ευχάριστα. Η κυριαρχία του λόγου μέσα στο απόλυτο σκοτάδι άφησε τη φαντασία μας να καλπάσει και να σκηνοθετήσει αυτή τις τελευταίες σκηνές...



Σε ποιον απευθύνεται:
Σε θεατρόφιλους και όχι μόνο...


Πρόγραμμα - Να το αγοράσω; Όπωσδήποτε! Επιβάλλεται να αγοράσετε και το ομώνυμο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη σε μία πολύ επιμελημένη έκδοση!




Πότε να πάω και που να παρκάρω:
Το Θέατρο Αμόρε βρίσκεται στην οδό Πριγκιποννήσων 10 στην Κυψέλη. Αν επιλέξετε να πάτε με δικό σας μεταφορικό, οπλιστείτε με υπομονή... γιατί θα δυσκολευτείτε να παρκάρετε στα στενά της Κυψέλης.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη-Πέμπτη- Παρασκευή- Σάββατο: 21,15
Κυριακή: 19.00

τηλ. 210- 6468009

Γεωργία Οικονόμου