Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, απονεμήθηκαν το βράδυ της Τρίτης τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για το 2004 στο Βυζαντινό Μουσείο. Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υφυπουργό πολιτισμού Π. Τατούλη έδωσε τα βραβεία στους λογοτέχνες, υπογραμμίζοντας ότι "χρέος της πολιτείας είναι να στηρίζει, χωρίς να κηδεμονεύει, κάθε προσπάθεια για πολιτισμό" και πως "η εθνική πολιτική για το βιβλίο, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πολιτικής για την παιδεία και τον πολιτισμό που σέβεται και προστατεύει τους ίδιους τους δημιουργούς".
Στον Κώστα Στεργιόπουλο απονεμήθηκε το μεγάλο βραβείο λογοτεχνίας, για το σύνολο του έργου του.
Το βραβείο ποίησης στον Αντώνη Φωστιέρη για την "Πολύτιμη λήθη", το βραβείο μυθιστορήματος στον Βασίλη Αλεξάκη για το έργο του "Οι ξένες λέξεις", το βραβείο διηγήματος στον Αχιλλέα Κυριακίδη για τις "Τεχνητές αναπνοές", το βραβείο δοκιμίου- κριτικής στον Αλέξη Ζήρα για το "Ένας γραικός στα ξένα: αναγνώσεις άλλων λογοτεχνών", το βραβείο χρονικού μαρτυρίας στην Τασούλα Βερβενιώτη για το "Διπλό βιβλίο. Η αφήγηση της Σταματίας Μπαρμπάτση. Η ιστορική ανάγνωση".
Το βραβείο μετάφρασης έργου ξένης λογοτεχνίας στην ελληνική γλώσσα, απονεμήθηκε στον Θωμά Σκάσση για τη μετάφραση του μυθιστορήματος "Το τραμ", του Κλωντ Σιμόν ενώ για τη μετάφραση στα γερμανικά του έργου " Ποιήματα" του Κωνσταντίνου Καβάφη, απονεμήθηκε στον Jorg Schafer, το βραβείο μετάφρασης έργου ελληνικής λογοτεχνίας σε ξένη γλώσσα.
Πρόεδρος της επιτροπής κρατικών βραβείων λογοτεχνίας είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης και των βραβείων λογοτεχνικής μετάφρασης, ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος.
Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, απονεμήθηκαν το βράδυ της Τρίτης τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για το 2004 στο Βυζαντινό Μουσείο. Στον Κώστα Στεργιόπουλο απονεμήθηκε το μεγάλο βραβείο λογοτεχνίας, για το σύνολο του έργου του.