Αλα Ντεμίτοβα: Τελευταίες παραστάσεις

20.04.2001
Για τρεις ακόμα ημέρες θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την παράσταση "Άμλετ. Μια Μαθητεία" με τη μοναδική Άλα Ντεμίτοβα στο θέατρο Άττις.
Για τρεις ακόμα ημέρες θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την παράσταση "Άμλετ. Μια Μαθητεία" με τη μοναδική Άλα Ντεμίτοβα, στο θέατρο Άττις.
Πρόκειται για τον απαγορευμένο, χαμένο μονόλογο του Μπόρις Παστερνάκ, "Άμλετ", ο οποίος χάθηκε την εποχή του Στάλιν και πριν από δέκα χρόνια βρέθηκε στα αρχεία της ΚGΒ. Από εκεί παραδόθηκε στο Ίδρυμα Μέγερχολντ, το οποίο με τη σειρά του το έδωσε στη Ρωσίδα ηθοποιό, Άλα Ντεμίντοβα.

Ο σκηνοθέτης Θόδωρος Τερζόπουλος και η Άλα Ντεμίντοβα δούλεψαν στο μονόλογο του Παστερνάκ και δημιούργησαν ένα νέο κείμενο, συντομεύοντας τον ιστό του κειμένου. Ένα κείμενο που -με βάση τις οδηγίες του Άμλετ προς τους ηθοποιούς- έχει τη μορφή μαθήματος υποκριτικής.
Η Άλα Ντεμίτοβα διδάσκει και ερμηνεύει τον Άμλετ, τη Γερτρούδη, την Οφηλία. Μία ηθοποιός, πολλοί ρόλοι. Η παράσταση είναι στη ρωσική γλώσσα, ενώ χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από τον Άμλετ του Σαίξπηρ σε μετάφραση Βασίλη Ρώτα και Γιώργου Χειμωνά.