'Bob Theatre Festival 2009' στο θέατρο ΧΩΡΑ

16.04.2009
Μετά την περσινή του επιτυχία, το Bob Theatre Festival θα διοργανωθεί και φέτος, από τις 2 έως τις 10 Μαΐου στο θέατρο ΧΩΡΑ, με περισσότερες παραστάσεις, περισσότερες συναυλίες και περισσότερους θεατές.

Μετά την περσινή του επιτυχία, το Bob Theatre Festival θα διοργανωθεί και φέτος, από τις 2 έως τις 10 Μαΐου στο θέατρο ΧΩΡΑ, με περισσότερες παραστάσεις, περισσότερες συναυλίες και περισσότερους θεατές.

Τα τελευταία χρόνια ένα καινούργιο ρεύμα εμφανίζεται στη θεατρική Αθήνα. Νέες ομάδες δουλεύουν μεθοδικά και κάνουν πρωτότυπες παραστάσεις που απευθύνονται σε ένα νεανικό κοινό, το οποίο μέχρι τώρα δεν πήγαινε θέατρο. Οι παραστάσεις αυτές, καταφέρνουν, από στόμα σε στόμα, να κάνουν εμπορική επιτυχία και να γεμίζουν θέατρα 80 και 100 θέσεων καθημερινά.

Το Bob Theatre Festival συγκεντρώνει στο θέατρο ΧΩΡΑ τις καλύτερες νεανικές παραστάσεις των τελευταίων ετών. Μαζί με συναυλίες νέων, αλλά και καταξιωμένων μουσικών, μαζί με parties, performances και happenings, το Bob Theatre Festival και το θέατρο ΧΩΡΑ, θα γίνουν, όπως και πέρσι, για 9 ημέρες η θεατρική πρωτεύουσα της Αθήνας.

Πρόγραμμα Παραστάσεων (και στο www.abovo.gr)


Σάββατο 2 Μαΐου 2009
19:00 Ακίνητοι Ταξιδιώτες, Νέα Χώρα
19:00 Αντί Διδακτορικού, Μικρή Χώρα
21:00 Εκεί, εκεί στην κόλαση, Νέα Χώρα
21:00 Θέλει Σκάψιμο, Μικρή Χώρα

Κυριακή 3 Μαΐου 2009
19:00 Ο Πλανήτης, Νέα Χώρα
19:00 Εδώ, Μικρή Χώρα
21:00 Όταν είδα το 100% τέλειο
κορίτσι για μένα, Φουαγιέ
21:00 31, Μικρή Χώρα

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009
21:00 Μαμά Ελλάδα 2, Νέα Χώρα
21:00 Χοντροί Άντρες με Φούστες, Μικρή Χώρα

Τρίτη 5 Μαΐου 2009
21:00 Ρέκβιεμ ή αλλιώς κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά πρέπει να υπάρχει καποιο νόημα, Φουαγιέ
21:00 Post Prandium, Μικρή Χώρα

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009
19:00 Η Απόδραση, Νέα Χώρα
19:00 No 44, Μικρή Χώρα
21:00 Ως το τέλος, Μικρή Χώρα
21:00 Ζελόβ, Νέα Χώρα

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009
21:00 Ακίνητοι Ταξιδιώτες, Νέα Χώρα
21:00 Θέλει Σκάψιμο, Μικρή Χώρα

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009
19:00 Ρέκβιεμ ή αλλιώς κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά πρέπει να υπάρχει καποιο νόημα, Φουαγιέ
19:00 Θέλει Σκάψιμο, Μικρή Χώρα
21:00 Η Απόδραση, Νέα Χώρα
21:00 No 44, Μικρή Χώρα

Σάββατο 9 Μαΐου 2009
19:00 Όταν είδα το 100% τέλειο
κορίτσι για μένα, Φουαγιέ
19:00 Ως το τέλος, Μικρή Χώρα
21:00 Μαμά Ελλάδα 2, Νέα Χώρα
21:00 Εδώ, Μικρή Χώρα

Κυριακή 10 Μαΐου 2009
19:00 Σκουίκ, Νέα Χώρα
19:00 Ως το τέλος, Μικρή Χώρα
21:00 Εκεί, εκεί στην κόλαση, Νέα Χώρα
21:00 Αντί Διδακτορικού, Μικρή Χώρα

Τιμές Εισιτηρίων:
Για παραστάσεις διάρκειας πάνω από μια ώρα: 15€
Για παραστάσεις διάρκειας λιγότερο από μια ώρα: 10€
Είσοδος για τα Live: 10€
Προπώληση: 8011160000 // www.i-ticket.gr
Θέατρο
Χώρα: Αμοργού 20, Κυψέλη
Τηλέφωνο θεάτρου: 2108673945


Συμμετοχές - Eπιτυχημένες παραστάσεις που επιστρέφουν!

Εκεί, εκεί στην Κόλαση AbOvo (2005 - 2007)
Μία από τις πιο επιτυχημένες νεανικές παραστάσεις των τελευταίων ετών. Παίχτηκε πάνω από 200 φορές, επί 2,5 χρόνια, προσελκύοντας περίπου 12.000 θεατές. Ήταν η μεγάλη επιτυχία του Bob Theatre Festival 2008 κάνοντας δύο Sold-Out βραδιές με πάνω απο 500 θεατές. Οι AbOvo λοιπόν ανοίγουν ξανά τις πύλες της κολάσεως με ένα ξεκαρδιστικό πάρτυ με ζωντανή ροκ μουσική και καλεσμένους όλους τους «αμαρτωλούς». Προφήτες, καταδικασμένες ψυχές, ξεπεσμένοι θεοί, παπάδες και αραχνιασμένοι μουσικοί θα παρελάσουν μπροστά σας με οικοδεσπότη τον Διάβολο!

Σύλληψη Γιάννης Σαρακατσάνης. Σκηνοθεσία Γιάννης Σαρακατσάνης, AbOvo. Σκηνικά Ντέιβιντ Νεγρίν. Κοστούμια AbOvo, Ντέιβιντ Νεγρίν. Μουσική Αλέξης Ιωάννου, Σπύρος Μοσχούτης. Σχεδιασμός φωτισμών Γιάννης Κωνσταντακόπουλος. Παίζουν Λευτέρης Ελευθερίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Μαρία Μπαλούτσου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη, Βάσω Χελά.


Ως το τέλος Χρήστος Θεοδωρίδης
Ενας χώρος που δεν αναγνωρίζεις. ¨Ανθρωποι δίπλα σου που δεν έχεις ξαναδεί ποτέ σου. Μια παρένθεση στο χρόνο που οι περισσότεροι θα προσομοίαζαν με θάνατο.Και μία εντολή. Να εντοπίσεις την πιο σημαντική εμπειρία της ζωής σου. Και πρέπει να την βρεις. Το μέτρημα ξεκινάει και θα τελειώσει στο 100.
Αν τα καταφέρεις θα ενωθείς με αυτήν. Αν όχι τι; 7 ανθρωποι αναμετριούνται με τις αναμνήσεις τους. Και με ένα ερώτημα. Αν δεν είσαι αυτά που έχεις δει, όλα αυτά που έχεις κάνει, οι άνθρωποι που έχεις ερωτευτεί, τα πράγματα που έχεις δικά σου, τότε τί είσαι;

Σκηνοθεσία Χρήστος Θεοδωρίδης, Σκηνικά Μαρίνα Κελίδου, Κοστούμια Όλγα Χατζηιακώβου, Φώς Νίκος Μοσκοφίδης, Μουσική Άννα Λάκη, Μουσική επιμέλεια Χρήστος Θεοδωρίδης, Κίνηση-Βοηθός σκηνοθέτη Ξένια Θέμελη, Παίζουν Αντίνοος Αλμπάνης, Σπύρος Ανδρεόπουλος, Ξένια Θέμελη, Αλεξία Μπεζίκη, Γιώργος Παπαπαύλου, Ταττίανα-Άννα Πίττα, Σαμψών Φύτρος.


Θέλει σκάψιμο Τοκ-Talk
Γιατί κάναμε αυτή την παράσταση;
Γιατί θα θέλαμε οι άνθρωποι ?ανάμεσά τους κι εμείς- να είμαστε πιό υπεύθυνοι σε κάθε πράξη της ζωής μας.
Να διεκδικούμε αυτό που πιστεύουμε ότι μας αξίζει στη ζωή.
Nα υπάρχουμε όπως πραγματικά θέλουμε να υπάρχουμε. Αλλά και να αφήνουμε τον χώρο στους άλλους να υπάρξουν όπως θέλουν αυτοί.
Να μην φοβόμαστε να είμαστε.
Να μην μας προσδιορίζει αυτό που μας περιβάλλει, κι όμως να φροντίζουμε το περιβάλλον μας.
Να είμαστε πρωταγωνιστές στην δική μας ζωή και κομπάρσοι στη ζωή του σύμπαντος που μας φιλοξενεί..
Να λειτουργούμε ως μέρη του συνόλου.
Γιατί διαφορετικά εμείς θα υποστούμε τις συνέπειες. Αν όχι άμεσα, σίγουρα πάντως σε βάθος χρόνου.
Κι έτσι, ίσως καταφέρουμε να απολαμβάνουμε περισσότερο την κάθε μας στιγμή, χωρίς να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας.

Ιδέα Βασίλης Λιάκος, Σύνθεση κειμένου Βασίλης Λιάκος, Σίμος Πατιερίδης, Στέφη Πουλοπούλου, Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία Σίμος Πατιερίδης, Ερμηνεία Βασίλης Λιάκος, Στέφη Πουλοπούλου, Επιμέλεια κίνησης Σίμος Πατιερίδης, Σκηνικά Κατερίνα Μηλιαρέση, Κοστούμια Γεωργία Μπούρδα, Σχεδιασμός φωτισμού Τοκ-Talk.


44 Γιώργος Παλούμπης
Το κείμενο έχει επινοηθεί και δημιουργηθεί απο το σκηνοθέτη Γιώργο Παλούμπη και τους ηθοποιούς της παράστασης. Το «Νο44» είναι η δεύτερη κατα σειρά παράσταση της θεμάτικης ενότητας «Αγιογραφίες» που δημιούργησε ο Στάθης Λιβαθινός. (στην ίδια ενότητα προηγήθηκε παράσταση «Περίπτωση Ευριδίκη» της Κατερίνας Μάτσα σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου και θα ακολουθήσει το «Delirium Tremens» σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούργιου). Έργο επινοημένο απο το θίασο, βασισμένο στα πραγματικά γεγονότα της ζώης ενός σύγχρονου φυλακισμένου. Η μέρα της αποφυλάκισης βρίσκει τον «ήρωα» αντιμέτωπο με τα κοντινά του πρόσωπα, το μέλλον και το παρελθόν του. Ένα σχόλιο για το πως οι επιλογές ορίζουν τις προσωπικότητες, για την έννοια της τιμωρίας και τη θέση του ανθρώπου μέσα στις κοινωνίες που έχει δημιουργήσει.

Σκηνοθεσία Γιώργος Παλούμπης, Σκηνικά Λουκία Μινέτου, Μουσική Βαλάντης Στραβαλέξης (dj Alex), Παίζουν Εκάβη Ντούμα, Γιάννης Λεάκος, Μάνος Κανναβός, Ράπερ Παναγιώτης Στραβαλέξης (Τακι Τσαν).


Ζελόβ AbOvo (2007 - 2008)
Η δεύτερη μεγάλη παράσταση των AbOvo, η οποία κλήθηκε να διαδεχτεί την επιτυχία του «Εκεί, Εκεί στην Κόλαση» και το κατάφερε, ξεπερνώντας τους 3.000 θεατές σε 50 παραστάσεις. Μια πολύχρωμη ξεκαρδιστική κωμωδία με μουσική, χορό και στόχο την Αγάπη, τον Ερωτα και το Νόημα της Ζωής.

Σύλληψη - Σκηνοθεσία Γιάννης Σαρακατσάνης Σκηνικά Adel Sanoussi Κοστούμια Ζωή Ξεμαντήλωτου, Φάνης Παυλόπουλος Φωτισμοί Γιάννης Κωνσταντακόπουλος Μουσική Αλέξης Ιωάννου, Σπύρος Μοσχούτης Χορογραφία Ηρώ Αποστολέλλη Παίζουν Λευτέρης Ελευθερίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Μαρία Μπαλούτσου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη, Βάσω Χελά

Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα Γεωργία Μαυραγάνη (2006 - 2008)
Ισως το πιο επιτυχημένο bar - theatre - performance των τελευταίων ετών. Ξεκίνησε για 5-10 παραστάσεις και κατέληξε να παίζεται για δύο σεζόν. Στο περσινό Bob Theatre Festival ξεχώρισε κάνοντας δύο Sold ? Out παραστάσεις. Μια ιστορία με αφορμή το διήγημα «Οταν Είδα το 100% Τέλειο Κορίτσι για Μένα» το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο του Χαρούκι Μουρακάμι με τίτλο «Ο Ελέφαντας Εξαφανίζεται».

Σκηνοθεσία Γεωργία Μαυραγάνη, Μουσική Μάνος Ροβίθης, Βοηθός Σκηνοθέτη Νίκος Λύρας, Παίζουν Αντώνης Ντουράκης, Βάσω Καβαλιεράτου.


31 Κάνθαρος (2007 - 2009)
Ο Κάνθαρος, αδελφικός θίασος των AbOvo, δραστηριοποιείται έδω και 3 χρόνια στην Πάτρα αποτελώντας το μοναδικό νεανικό θίασο της πόλης, έχοντας μάλιστα και δικό του θέατρο. Το 31 είναι μια κωμωδία που έκανε πρεμιέρα στο περσινό Bob Theatre Festival και, μετά συνέχισε με παραστάσεις σε Αθήνα και Πάτρα. Ο Φώτης, μετά από ένα πτυχίο, έναν μεγάλο έρωτα, ένα μεταπτυχιακό, έναν μεγάλο χωρισμό, ένα δεύτερο μεταπτυχιακό, μια δωδεκάμηνη θητεία, δυο διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και ισάριθμες αποτυχίες, κάνει τα πρώτα του βήματα στον κόσμο των μεγάλων, περιστοιχισμένος από τις γυναίκες της ζωής του.

Κείμενο - Σκηνοθεσία Γιώργος Αγγελόπουλος, Σκηνικά - Κοστούμια Νόρα Πορτέκη, Παίζουν Γιώργος Αγγελόπουλος, Σωσώ Χατζημανώλη.


Συμμετοχές // Παραστάσεις που ξεχώρισαν φέτος

Μαμά Ελλάδα 2 AbOvo
Η φετινή, πολιτική κωμωδία των AbOvo η οποία έχει ξεκινήσει δυναμικά ξεπερνώντας τους 2.000 θεατές στις πρώτες 30 παραστάσεις. Η κυβέρνηση πουλάει την Ακρόπολη στους παπάδες για να την κάνουν καζίνο. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, στο άκουσμα της είδησης αυτής, βγαίνουν από τους τάφους τους και, προσπαθώντας να τη σώσουν, μπλέκουν στα δίχτυα της σύγχρονης ξεχαρβαλωμένης Ελλάδας.

Κείμενα Γιάννης Παλαιολόγος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σκηνοθεσία Γιάννης Σαρακατσάνης, Σκηνικά - Κοστούμια Θάνος Κοσμίδης, Αγγελική Μπόζου, Φωτισμοί Χριστίνα Καμμά, Μουσική Αλέξης Ιωάννου, Θάνος Κοσμίδης, Σπύρος Μοσχούτης. Παίζουν Γιάννης Γιαννούλης, Λευτέρης Ελευθερίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Μαρία Μπαλούτσου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη, Βάσω Χελά.


Εδώ Γιώργος Νανούρης
Η παράσταση αυτή υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς και, μετά από ένα πέρασμα και από το «τροχόσπιτο» του Φεστιβάλ Αθηνών, συμπληρώνει φέτος τη δεύτερη χρονιά της ξεπερνώντας τους 4.000 θεατές. 8 αληθινές ιστορίες-μαρτυρίες μεταναστών, που δημοσιεύτηκαν σε Αθηναϊκές εφημερίδες, από το δημοσιογράφο και συγγραφέα Γκαζμέντ Καπλάνι και ερμηνεύονται στη σκηνή από 4 πρωτοεμφανιζόμενους Έλληνες ηθοποιούς.

Κείμενα Γκαζμέντ Καπλάνι, Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια Γιώργος Νανούρης. Παίζουν Αννίτα Καπουσίδη, Σοφία Κεφαλληνού, Βαγγέλης Κοντομούς, Άννα Ψαρρά.


Σκουικ mikriskini
Η τρίτη παραγωγή του θιάσου mikriskini παίχτηκε για 50 παραστάσεις και προσέλκυσε περίπου 3.000 θεατές. Το «Σκουίκ» γεννήθηκε από μία ανάγνωση του μυθιστορήματος του Boris Vian «Ο αφρός των ημερών». Η ατμόσφαιρα του τσίρκου με την αγριότητα και την επικινδυνότητα που κουβαλάει, με νούμερα στην κόψη του ξυραφιού, με διαρκή την ισορροπία ανάμεσα στον θρίαμβο και την αποτυχία, μας οδηγούν να βλέπουμε αυτήν την παράσταση ως έναν σταθμό του περιοδεύοντος θιάσου μας.

Κείμενο - Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια Γεωργία Γεωργαντοπούλου, Νικόλας Μαραγκόπουλος Σκηνικός χώρος - Φωτισμοί mikriskini Επιμέλεια κίνησης Κυριάκος Κοσμίδης Παίζουν Άννα Βασιλείου, Γιώργος Βουρδαμής, Γεωργία Γεωργαντοπούλου, Ηλίας Γκογιάννος, Γιάννης Κοτσαρίνης, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Έρση Νιαώτη, Βάιος Πράπας, Εριφύλη Στεφανίδου

Ο Πλανήτης AbOvo
Μια διαστημική κωμωδία σωματικού θεάτρου.
Επιτέλους! Η πρώτη Ελληνική διαστημική αποστολή είναι έτοιμη για απογείωση. Στόχος: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η εύρεση ενός πλανήτη ικανού να φιλοξενήσει τον αθάνατο Ελληνικό πολιτισμό! Η γαλανόλευκη θα κυματίσει για πρώτη φορά σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Μήπως όμως λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο;;; Τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει... Ο Πλανήτης;

Σκηνοθεσία Γιάννης Σαρακατσάνης Μουσική Αλέξης Ιωάννου Σκηνικά - Κοστούμια AbOvo Φωτισμοί Γιάννης Κωνσταντακόπουλος Παίζουν Γιάννης Γιαννούλης, Λευτέρης Ελευθερίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη, Βάσω Χελά.


Ρέκβιεμ ή αλλιώς Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά πρέπει να υπάρχει κάποιο νόημα Γεωργία Μαυραγάνη
Αυτό το έργο του Φερνάντο Ρενχίφο αποτελεί μια από τις πιο ιδιαίτερες «φωνές» της σύγχρονης ισπανόφωνης δραματουργίας. Τρεις άνδρες περιγράφουν τη διαδρομή μιας μέρας τους, αναζητώντας το νόημα και την αξία της ζωής. Οι τρεις ηθοποιοί, σαν «χορός» καθημερινών ανθρώπων, στήνουν μια μικρή συνέντευξη - συζήτηση με το κοινό, με θέμα τη ζωή, την καθημερινότητα και την ανάγκη όλων των ανθρώπων για χαρά. Άλλο ένα επιτυχημένο performance από τη Γεωργία Μαυραγάνη.

Σκηνοθεσία Γεωργία Μαυραγάνη, Μετάφραση Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Μουσική επεξεργασία Μάνος Ροβίθης. Παίζουν Χρήστος Θεοδωρίδης, Κώστας Κουτσολέλος, Αντώνης Ντουράκης.


Ακίνητοι Ταξιδιώτες Πλεύσις
Η Πλεύσις, με πάνω από 15 παραγωγές στο ενεργητικό της και πολλές συμμετοχές σε φεστιβάλ του εξωτερικού, είναι εδώ και 14 χρόνια ο σημαντικότερος θίασος μιμικής στην Ελλάδα. Μία απροσδόκητη ροκ κωμωδία με μαύρο χιούμορ: Πέντε ακίνητοι ταξιδιώτες κινούνται μέσα στην αντίφαση του ρόλου τους προσπαθώντας να δώσουν απαντήσεις: Ακίνητοι ή ταξιδιώτες; Παρατηρητές ή δρώντες; Παρεμβατικοί θεατές ή πάσχοντες ήρωες; Μαζί ή παράλληλα; ...

Σύλληψη - Σκηνοθεσία Αντώνης Κουτρουμπής. Μουσική σύνθεση Μηνάς Εμμανουήλ. Φωτισμοί Χριστίνα Θανάσουλα. Κοστούμια Μαρία Καταροπούλου. Ερμηνεία - Χορογραφία Γιώργος Βρόντος, Όλγα Γερογιαννάκη, Θένια Κουτρουμπή, Αντώνης Κουτρουμπής, Ελευθερία Λάρδα.

Η Απόδραση Άλογοι
Η ομάδα Άλογοι, με το μοναδικό τους στυλ, ξεχώρισαν στο περσινό Bob Theatre Festival με αυτήν την παράσταση και έτσι, φέτος κλείνουν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά στο θέατρο Άνεσις. Αν πιστεύετε πως το «Άκρως τρελό και απόρρητο» ήταν τρελό, οι «Monty Pythons» ήταν monty και οι «Στραβοί πιλότοι» ήταν στραβοί, τότε σίγουρα δεν έχετε δει την «Απόδραση». Τέσσερεις αθώοι άνθρωποι. Τρεις άνδρες. Μία γυναίκα. Τα γενέθλια. Ένα ατύχημα. Η αναγνώριση. Κορυδαλλός 2009. Η εξαθλίωση. Η αντοχή φτάνει στα όρια της. Το σχέδιο... Η απόφαση... Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ...

Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Μουσική επένδυση & δημιουργία - Κοστούμια - Φωτισμοί Άλογοι Οι Άλογοι είναι Νίκος Αξιώτης, Λευτέρης Ελευθερίου, Νικόλας Μακρής, Κωνσταντίνος Πασσάς, Βασιλική Τσουπάκη.


Αντί Διδακτορικού Δημήτρης Δημόπουλος
Ένα one-man stand-up comedy show από το Δημήτρη Δημόπουλο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα stand-up shows και χωρίς να εκβιάζει τους θεατές πλησιάζει με αξιώσεις το θέατρο. Τι κάνεις όταν οι παιδικοί φίλοι, οι συμμαθητές και οι συμφοιτητές σου επιστρέφουν ένας-ένας από τα εξωτερικά με τα μεταπτυχιακά τους; Τους υπενθυμίζεις, με μια παράσταση, πως θα μένουν με τους γονείς τους και πως θα πληρώνονται ένα μίζερο μισθό, τι άλλο! Και όλα αυτά, για να μη σε ρωτάνε «εσύ τι κάνεις στη ζωή σου;»

Κείμενο - Ερμηνεία Δημήτρης Δημόπουλος Σκίτσα Δημήτρης Δούκογλου. Μουσική Χρήστος Τριανταφύλλου. Βίντεο Κωνσταντίνος Πιλάβιος.


Χοντροί Άντρες με Φούστες Χρήστος Καρχαδάκης
Κανιβαλισμός, αιμομιξία, εφηβεία, έρωτες, αθωότητα και σκληρότητα συνθέτουν τα παζλ του έργου «Χοντροί Άντρες με Φούστες» του Νίκι Σίλβερ, του τρομερού παιδιού του σύγχρονου Αμερικάνικου θεάτρου! Η οικογένεια Χόγκαν έκανε πολλά λάθη... και θέλει να τα διορθώσει, αλλά? Ένα αεροπορικό δυστύχημα, ένα ταξίδι στην Ιταλία, ένα νησί, είκοσι περίπου χρόνια δράσης, η Νέα Υόρκη κι ένα ψυχιατρείο ανατρέπουν τα θέλω τους και τους οδηγούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Η οικογενειακή ευτυχία και η οικογενειακή τραγωδία μήπως τελικά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος...

Μετάφραση - Σκηνοθεσία Χρήστος Καρχαδάκης, Σκηνικά - Κοστούμια Μυρτώ Αναστασοπούλου, Μουσική Επιμέλεια Κώστας Χατζηδημητρίου, Φωτισμοί Νίκος Βλασόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη Αγάπη Κουστένη, Παίζουν Μαρία Γεωργιάδου, Άγης Εμμανουήλ, Δημήτρης Μακαλιάς, Αγγελική Μιχαλοπούλου.


Συμμετοχές // Οι πρεμιέρες του Φεστιβάλ

Post Prandium Tout Va Bien
Η νέα δουλειά της νεοσύστατης ομάδας tout Va Bien που, μετά το Bob Theatre Festival θα παίζεται κανονικά στο θέατρο ΧΩΡΑ. Μια ευυπόληπτη, ανθρωποφαγική, αστική οικογένεια, έρχεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των διατροφικών της επιλογών. Ένας γιατρός, ένας υπάλληλος της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας και ένας ντετέκτιβ εισέρχονται στην οικία χωρίς να εξέλθουν ποτέ! Τα μέλη της οικογένειας καλούνται να... δοκιμάσουν τα όριά τους.

Κείμενο - Σκηνοθεσία Tout Va Bien Μουσική επιμέλεια Ανρί Κεργκομάρ Παίζουν Μάρω Αγρίτη, Στέφανος Αχιλλέως, Τόνια Ζαφείρη, Έλια Ζαχαριουδάκη, Μάνος Καπερώνης, Αγγελική Μακρή, Άννα Παπαϊωάννου, Σεραφείμ Ράδης, Δημήτρης Χατζηπέτρου, Φιλιώ Χουλιάρα.

Μουσικά Events
Οι ημερομηνίες και οι ώρες θα ανακοινωνθούν προσεχώς.