Απονομή βραβείων Χορν και Μερκούρη

08.04.2009
Ο Ευθύμης Παπαδημητρίου («Μotor-town») και η Ελενα Μαυρίδου («Λιωμένο βούτυρο») είναι οι φετινοί νικητές των Βραβείων «Δημήτρης Χορν» και «Μελίνα Μερκούρη», αντίστοιχα. Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κατάμεστο θέατρο «Δημήτρης Χορν», σε μια εκδήλωση ανάμνησης, αλλά και ελπίδας για το μέλλον του θεάτρου.

Ο Ευθύμης Παπαδημητρίου («Μotor-town») και η Ελενα Μαυρίδου («Λιωμένο βούτυρο») είναι οι φετινοί νικητές των Βραβείων «Δημήτρης Χορν» και «Μελίνα Μερκούρη», αντίστοιχα.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κατάμεστο θέατρο «Δημήτρης Χορν».

Τη βραδιά άνοιξε ο Σταμάτης Φασουλής, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η αναφορά του Γιάννου Περλέγκα (βραβείο Χορν 2007) στον πρόσφατα χαμένο συνάδελφό του Κωνσταντίνο Παπαχρόνη. Ο Γιάννος Περλέγκας μίλησε από καρδιάς για τον πρόωρα χαμένο νεαρό ηθοποιό, κλείνοντας με τη φράση του Ελύτη: «Μόνο μια λάμψη ο άνθρωπος κι αν είδες είδες».

Στον Κωνσταντίνο Παπαχρόνη, αλλά και στον φίλο του Σπύρο «που έφυγε από τη ζωή όπως και ο Κωνσταντίνος», αφιέρωσε το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» ο Ευθύμης Παπαδημητρίου.

«Για τη Μελίνα μπορείς να μιλήσεις μόνο για το παρόν», είπε η περσινή νικήτρια του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη», Στεφανία Γουλιώτη, τοποθετώντας την καρφίτσα της Μελίνας στο πέτο της φετινής νικήτριας Έλενας Μαυρίδου, που δήλωσε συγκινημένη και χαρούμενη. «... η Μελίνα έχει τη δύναμη να μας ενισχύει τη πίστη και τη δύναμη για να κάνουμε αυτά που αγαπάμε χωρίς ενοχές», ανέφερε η Έλενα Μαυρίδου.

Στο μουσικό φινάλε της βραδιάς η Στεφανία Γουλιώτη στο μπουζούκι τραγούδησε «Το καφενείον η Ελλάς» και η Έλενα Μαυρίδου αυστοσχεδίασε στη δεύτερη φωνή... και το θέατρο «γέμισε» Μελίνα.