Μιά "Βrachera" με θέα

06.04.2001
Ένα καινούργιο μπαρ εστιατόριο στην πλατεία Αβησσυνίας είναι έτοιμο να διεκδικήσει το δικό του κομμάτι πίτας από το χώρο της γεύσης και της διασκέδασης. Ένα πολιτισμένο μέρος όπου η εστία των καλών προθέσεων των ιδιοκτητών μένει άσβεστη. Πρώτο και καλό κρατούμενο η ατμόσφαιρα. Βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός παραδοσιακού κτιρίου και η σκηνογραφία του παντρεύει με επιτυχία το μοντέρνο στυλ με τις αντίκες.
Ένα καινούργιο μπαρ εστιατόριο στην πλατεία Αβησσυνίας είναι έτοιμο να διεκδικήσει το δικό του κομμάτι πίτας από το χώρο της γεύσης και της διασκέδασης. Ένα πολιτισμένο μέρος όπου η εστία των καλών προθέσεων των ιδιοκτητών μένει άσβεστη. Πρώτο και καλό κρατούμενο η ατμόσφαιρα. Βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός παραδοσιακού κτιρίου και η σκηνογραφία του παντρεύει με επιτυχία το μοντέρνο στυλ με τις αντίκες. Χαρούμενα χρώματα , κόκκινοι αναπαυτικοί καναπέδες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, και μια μεγάλη ξύλινη μπάρα που συγκεντρώνει τους θαμώνες που θέλουν να πιούν το ποτό τους συντροφιά με τις πολύ καλές μουσικές επιλογές.
Το σέρβις από νέες κοπέλες είναι ευγενικό και δεν αρκείται στην αδιάφορη διεκπεραίωση. Από το μενού επιλέξαμε από τα ορεκτικά τα γκριλάτα λαχανικά που συνοδεύονται από σος με σουσάμι. Δεν ενέδωσα στην μεγάλη ποικιλία των ζυμαρικών και αντιστάθηκα στο αγαπημένο μου σπαγγέτι αλ πέστο. Προτίμησα να δοκιμάσω το φιλέτο κοτόπουλο σωτέ με κρασί Marsala με πατάτες, μπρόκολο και σπαράγγια. Ωραία παρουσία και γεύση όπως και το πιάτο μπραζολίνι που ήταν σνίτσελ χοιρινό ρολό και έκρυβε μπέικον, αυγό, μανιτάρια και μυρωδικά.
Ακολούθησαν ένα καταπληκτικό τσιζκέικ με βατόμουρο και υπέροχη μους σοκολάτας. Η κάβα φιλοξενεί κρασιά μικρών παραγωγών και είναι μια καλή ευκαιρία να τα γνωρίσετε και να συνοδεύσετε ευχάριστα το φαγητό σας. Θα πληρώσετε για ένα ορεκτικό, ένα κυρίως και επιδόρπιο 7.000 δραχμές το άτομο χωρίς το κρασί.
Στο εστιατόριο "Brachera" θα ξαναπάω όταν θα είναι έτοιμη η ταράτσα του για το καλοκαίρι που η θέα της είναι μοναδική, αφού μπορείτε να απολαύσετε την Ακρόπολη, το Αστεροσκοπείο και του Φιλοπάππου αλλά και για να δοκιμάσω το χταπόδι βισάντο. Την Κυριακή το μεσημέρι υπάρχει ζωντανή μουσική με ένα συγκρότημα που σας ξεσηκώνει με τους λάτιν ρυθμούς.
BRACHERA
Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι · 3217202
Καθημερινά 9.00 μ.μ.- 1.00π.μ., Σάββατο και Κυριακή από τις 1.00 μ.μ - 1.00 π.μ.

Νίκη Μηταρέα