Οι παραστάσεις του "Ελαφοβασιλιά" στην Αττική!

03.09.2004
Ύστερα από πολλά χρόνια η Μικρή Πόρτα επιχειρεί και πάλι μια μεγάλη περιοδεία και παρουσιάζει σε όλη την Ελλάδα, τη φετινή της επιτυχία "Ο Ελαφοβασιλιάς" που έγραψαν η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος και είναι βασισμένο στο γνωστό παραμυθόδραμα του Κάρλο Γκότσι Re Cervo.
Η Μικρή Πόρτα και "Ο Ελαφοβασιλιάς" επιστρέφει στην Αττική, όπου τον Σεπτέμβριο θα περιοδεύσει. Το έργο που έγραψαν η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος είναι βασισμένο στο γνωστό παραμυθόδραμα του Κάρλο Γκότσι Re Cervo. Για τις ανάγκες της παράστασης που, σε αντίθεση με άλλες, προσφέρεται και για ανοιχτά θέατρα, εξασφαλίστηκε η συνεργασία της Λίλο Μπάουρ , που έχει δουλέψει συστηματικά με τον Peter Brook και με το διάσημο Theatre de Complicite, και η οποία συνυπογράφει, μαζί με το Θωμά Μοσχόπουλο, τη σκηνοθεσία του έργου.

Δύο μαγικά μυστικά που του εμπιστεύτηκε ο πατέρας του προστατεύουν τον καλόκαρδο και εύπιστο βασιλιά Ντεράμο από τις παγίδες που θα μπορούσαν να του στήσουν όσοι θέλουν το κακό του. Το ένα μυστικό τον βοηθάει να επιλέξει και να παντρευτεί μια κοπέλα που να τον αγαπάει πραγματικά. Τι γίνεται όμως όταν το δεύτερο πέφτει στα χέρια του χειρότερου εχθρού του; Στη συναρπαστική και ξεκαρδιστική αυτή περιπέτεια κυκλοφορούν ερωτευμένα ζευγάρια, ραδιούργοι αυλικοί, μάγοι μεταμορφωμένοι σε παπαγάλους, δολοφόνοι και μπουφόνοι, ένα άγαλμα που χαμογελάει , καθώς κι ένα ελάφι μ΄ ένα αστέρι στο μέτωπο. Οι έντεκα πρωταγωνιστές της ιστορίας θα συναντηθούν τη νύχτα σε ένα δάσος όπου θα συμβούν πράγματα "που αν δεν τα δεις με τα μάτια σου, αποκλείεται να τα πιστέψεις".

Επιδίωξη της Μικρής Πόρτας είναι ο Ελαφοβασιλιάς να διασκεδάσει και να συγκινήσει θεατές κάθε ηλικίας και να δώσει στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους, να καταλάβουν τα μυστικά της τέχνης του θεάτρου. Πώς δημιουργείται η μαγεία στο θέατρο; Πώς ο ηθοποιός μεταμορφώνεται σε "άλλον" κρατώντας τη μορφή του ; Πώς μπορούμε να λέμε κάποιες αλήθειες παίζοντας "στα ψέματα";

Η σκηνοθεσία είναι του Θωμά Μοσχόπουλου και της Λίλο Μπάουρ, τα σκηνικά- κοστούμια της Έλλης Παπαγεωργακοπούλου, η μουσική του Νίκου Βίττη και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Βασαρδάνης, Αλέξανδρος Κατέχης, Μαρία Κορδώνη, Κατερίνα Λούρη, Μαίρη Λούση, Λαέρτης Μαλκότσης, Σωκράτης Πατσίκας, Δημήτρης Πλειώνης, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώργος Τσαμπουράκης, Μενέλαος Χαζαράκης.

Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, 8.30 μ.μ
Κορωπί: Αίθουσα θεάτρου 1ου Δημοτικού Σχολείου

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, 8.30 μ.μ
Μαρούσι : Αίθουσα θεάτρου 1ου Δημοτικού Σχολείου

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, 8.30 μ.μ
Πειραιάς: Βεάκειο Αμφιθέατρο

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου. 8.30 μ.μ
Φεστιβάλ Πέτρας: Θέατρο Πέτρας Δήμου Πετρούπολης

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, 8.30 μ.μ
Ηλιούπολη: Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, 8.30 μ.μ
Γαλάτσι : Αλσος Βείκου

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, 8.30 μ.μ
Κορυδαλλός: Δημοτικό Αμφιθέατρο "Θανάσης Βέγγος"