"Ροστμπίφ" και "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Λονδίνο!

10.06.2004
Εντονο θεατρικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο προγραμματισμός εκδηλώσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Λονδίνο για το φετινό καλοκαίρι. Το ΕΙΠ συνεργάζεται με τα φημισμένα Riverside Studios για την παρουσίαση του βραβευμένου έργου της Λείας Βιτάλη "Ροστμπίφ", αλλά και με το Εθνικό Θέατρο για μια νέα παραγωγή του έργου του Ευριπίδη "Ιφιγένεια εν Αυλίδι".
Εντονο θεατρικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο προγραμματισμός εκδηλώσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Λονδίνο για το φετινό καλοκαίρι. Το ΕΙΠ συνεργάζεται με τα φημισμένα Riverside Studios για την παρουσίαση του βραβευμένου έργου της Λείας Βιτάλη "Ροστμπίφ" (8 - 27 Ιουνίου), αλλά και με το Εθνικό Θέατρο για μια νέα παραγωγή του έργου του Ευριπίδη "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" (1η Ιουνίου - 30 Αυγούστου).

Για πρώτη φορά σύγχρονο ελληνικό έργο ανεβαίνει στο θέατρο Riverside Studios του Λονδίνου. Η μαύρη κωμωδία της Λείας Βιτάλη "Ροστμπίφ", που έχει αποσπάσει κρατικό βραβείο και διεθνή τιμητική διάκριση, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο την Τρίτη 8 Ιουνίου.
Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Σώζου Λοΐζου και σκηνοθεσία Άλκη Κρητικού από την εταιρεία Trojan Horse σε συνεργασία με το ΕΙΠ και το Wimbledon School of Art. Ο θίασος αποτελείται από Βρετανούς ηθοποιούς με την εξαίρεση τον Στράτο Τζώρτζογλου που πρωταγωνιστεί στο ρόλο ενός διαφορετικού Αγαμέμνονα. "Το έργο είναι μια ανατροπή του μύθου" σχολιάζει η Λεία Βιτάλη.

Το ΕΙΠ στο Λονδίνο και το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζουν το έργο του Ευριπίδη "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" σε νέα παραγωγή. Το έργο προβλέπεται να ανεβεί για 46 παραστάσεις στο διάστημα Ιουνίου - Αυγούστου σε συνδυασμό με ένα ευρύ εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές σχολείων και φοιτητές.

Είναι η τρίτη φορά που το ΕΙΠ συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο (National Theatre) μετά τη σειρά αναγνώσεων αναλογίου (2001) και τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη (2002).