Καρέζη- Βιουγιουκλάκη σ' ένα καμαρίνι!

28.04.2004
Δύο μεγάλες πρωταγωνίστριες, δύο αστέρια του Ελληνικού Θεάτρου, η Τζένη Καρέζη και η Αλίκη Βουγιουκλάκη απέκτησαν το δικό τους καμαρίνι στο Θεατρικό Μουσείο. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν την Τρίτη παρουσία στενών συγγενών τους, αλλά και δεκάδων φίλων και συναδέλφων, οι οποίοι είχαν γεμίσει ασφυκτικά τους χώρους του Μουσείου.
Δύο μεγάλες πρωταγωνίστριες, δύο αστέρια του Ελληνικού Θεάτρου, η Τζένη Καρέζη και η Αλίκη Βουγιουκλάκη απέκτησαν το δικό τους καμαρίνι στο Θεατρικό Μουσείο.
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν παρουσία στενών συγγενών τους, αλλά και δεκάδων φίλων και συναδέλφων, οι οποίοι είχαν γεμίσει ασφυκτικά τους χώρους του Μουσείου. Δεν πρόκειται μόνο για δύο καμαρίνια, αλλά για μια ένυλη πραγματεία θεάτρου" υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Θεατρικού Μουσείου Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Το λευκό κοστούμι με τις κεντημένες πέρλες της "Πάπισσας Ιωάννας" (Βασίλης Φωτόπουλος), η κόκκινη τουαλέτα της "Έντα Γκάμπλερ" (Λίζα Ζαϊμη), το λευκό αμάνικο με τα γκράφιτι από το μεγάλο μας τσίρκο, τα σκίτσα του Κώστα Μητρόπουλου πριν από κάθε πρεμιέρα , ένα σημείωμα του Μινωτή, φωτογραφίες με τον Κατράκη, τον Ζεράρ Φιλίπ, θυμίζουν στον επισκέπτη στιγμές από την καλλιτεχνική σταδιοδρομία της Τζένης Καρέζη. Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με την ίδια στην αγκαλιά της μητέρας της, αλλά και μια άλλη με την ίδια να κρατά στην αγκαλιά της τον γιο της Κωνσταντίνο αποκαλύπτουν κάποιες τρυφερές προσωπικές της στιγμές.

Δεκάδες φο μπιζού και τιάρες κυριαρχούν στο μπουντουάρ της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η φούξια δαντελένια τουαλέτα από το "Ωραία μου Κυρία", το χαρακτηριστικό κοστούμι της "Βασίλισσας Αμαλίας" (Σπύρος Βασιλείου), το βαλιτσάκι με τα καλλυντικά της, τα γυαλιά της, τα τσιγάρα της, σημειώματα φίλων καρφιτσωμένα στο καθρέφτη, φωτογραφίες της ίδιας με την μητέρα της και τον γιο της Γιάννη, η φωτογραφία της Γκρέτα Γκάρμπο, λευκώματα και βιβλία με την υπογραφή της δίνουν το δικό τους χρώμα στο καμαρίνι της εθνικής μας σταρ.

"Εργάτριες" υψηλής επαγγελματικότητας , γυναίκες θιασαρχίνες που κατάφεραν να κερδίσουν κάποια από τα κεκτημένα του κλάδου , άδειες Χριστουγέννων, καλοκαιριού κ. α, που παρουσίασαν παραστάσεις υψηλού επιπέδου παραδείγματα επαγγελματικότητας τις χαρακτήρισε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης είπε : "Ήρθαν μαζί, έφυγαν μαζί , είναι μαζί".
Τα αποκαλυπτήρια του καμαρινιού της Τζένης Καρέζη έκανε ο Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ της Αλίκης Βουγιουκλάκη ο Γενικός Γραμματείας του ΥΠΠΟ Χρήστος Ζαχόπουλος.