Τροία, όνειρο και πραγματικότητα

12.06.2001
Μεγάλη έκθεση με θέμα "Τροία όνειρο και πραγματικότητα" εγκαινιάστηκε το Σάββατο στο μουσείο "Landesbank Baden-Wurttemberg" στη Στουτγάρδη παρουσία του Γερμανού προέδρου Γιοχάνες Ράου. Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 850 εκθέματα που προέρχονται από τις συλλογές ευρωπαϊκών και αμερικανικών μουσείων.
Μεγάλη έκθεση με θέμα "Τροία όνειρο και πραγματικότητα" εγκαινιάστηκε το Σάββατο στο μουσείο "Landesbank Baden-Wurttemberg" στη Στουτγάρδη παρουσία των προέδρων της Γερμανίας και της Τουρκίας, Γιοχάνες Ράου και Αχμέτ Σεζέρ.
Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 850 εκθέματα που προέρχονται από τις συλλογές ευρωπαϊκών και αμερικανικών μουσείων. Ανάμεσα σ' αυτά συμπεριλαμβάνονται αρχαιολογικά ευρήματα από την Τροία, τα οποία χρονολογούνται στα προϊστορικά, τα κλασικά και τα ρωμαϊκά χρόνια, πίνακες ζωγραφικής από την εποχή του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης αλλά και μεταγενέστεροι, εκδόσεις καθώς και άλλα αντικείμενα εμπνευσμένα από τον Τρωικό Πόλεμο. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι περίπου 300 από τα εκθέματα, κοσμήματα, όπλα και αγγεία, δεν έχουν εκτεθεί ποτέ ως σήμερα και ανακαλύφθηκαν το 1988 από το Γερμανό αρχαιολόγο Μάνφρεντ Κορφμαν.
Για τις ανάγκες της έκθεσης κατασκευάστηκε ένα τεράστιο ομοίωμα του Δούρειου Ιππου. Ενας κατάλογος 500 σελίδων με περισσότερες από 520 έγχρωμες φωτογραφίες συνοδεύει την έκθεση. Παράλληλα με την έκθεση διοργανώνονται σε όλη τη διάρκεια του έτους κύκλος εκδηλώσεις με επίκεντρο την Τροία.
Μετά την Στουτγάρδη η έκθεση θα μεταφερθεί στο Μπράουνσβαϊγκ (14/6-14/10) και στη Βόννη (16/11-17/12)