H Eλληνική Τέχνη και Αρχιτεκτονική στη Μαδρίτη

09.12.2003
Το Φεβρουάριο του 2004 στη Μαδρίτη της Ισπανίας, η Ελλάδα, ως τιμώμενη χώρα στη διεθνή εικαστική συνάντηση ARCO, θα παρουσιάσει μια σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύουν το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας στα πεδία των εικαστικών και της αρχιτεκτονικής.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Πολιτιστική Ολυμπιάδα ανήγγειλαν το πολιτιστικό πρόγραμμα της ελληνικής παρουσίας στη Μαδρίτη, το Φεβρουάριο του 2004.
Η Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα στη διεθνή εικαστική συνάντηση ARCO, έχει το προνόμιο και τη δυνατότητα να συνδιοργανώσει με την Αυτόνομη Περιφέρεια της Μαδρίτης, το Υπουργείο Ανάπτυξης, τη Δημαρχία της Μαδρίτης, την ARCO και άλλους ισπανικούς φορείς, μια σειρά εκθέσεων, παρεμβάσεων και συζητήσεων στρογγυλής τράπεζας, οι οποίες αναδεικνύουν το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας στο χώρο των εικαστικών και της αρχιτεκτονικής.

Η Πολιτιστική Ολυμπιάδα ανέθεσε την οργάνωση του όλου εγχειρήματος στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, έναν φορέα με οργανωτική εμπειρία, που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής εικαστικής σκηνής και σε πέντε έγκριτους θεωρητικούς της τέχνης (Kατερίνα Γρέγου, Ντένης Ζαχαρόπουλος, Δρ. Μαριλένα Καρρά, Δρ. Σάνια Παπά) και της αρχιτεκτονικής (Δρ. Μαρία Θεοδώρου), την επιμέλεια των εκθέσεων.
Τα επίσημα εγκαίνια της ΑRCO θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 στους χώρους της, στο Parque Ferial Juan Carlos I, με την παρουσία του Ισπανικού Βασιλικού ζεύγους, του Πρωθυπουργού της Ισπανίας και των Υπουργών Εξωτερικών, Πολιτισμού και Ανάπτυξης της Ισπανίας.

Η ARCO (12-16 Φεβρουαρίου 2004), έχοντας διαγράψει μια πορεία είκοσι και πλέον χρόνων, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες συναντήσεις σύγχρονης τέχνης - foires - διεθνώς, με περισσότερες από 250 αίθουσες τέχνης και 200.000 επισκέπτες. Στη διοργάνωση του 2004, η ΑRCO παραχωρεί στην Ελλάδα - τιμώμενη χώρα, ένα ειδικό χώρο για τη φιλοξενία δεκαπέντε (15) αιθουσών τέχνης. Συμμετέχουν έτσι, παρουσιάζοντας έργα καλλιτεχνών - συνεργατών τους, δεκαπέντε ελληνικές γκαλερί από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επίτροποι της ελληνικής παρουσίας στην ARCO είναι η Κατερίνα Γρέγου και η Σάνια Παπά.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΜΑΔΡΙΤΗ 2004".