Οι δύο ορφανές: Το είδαμε

18.11.2003
"Οι δύο Ορφανές", η τυφλή Λουίζα και η Ερικέτη, θα βρεθούν στο Παρίσι αναζητώντας τον άνθρωπο που θα τους ευεργετήσει και θα τους συμπαρασταθεί στις δυσκολίες της ζωής. Μία τρελή ιλαροκωμωδία με την Αννα Παναγιωτοπούλου και τη Νένα Μεντή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους!
&00 Το έργο:
"Οι δύο Ορφανές", η Λουίζα και η Ερικέτη, οι δύο ανήμπορες φτωχές κοπέλες θα βρεθούν στο Παρίσι για να βρουν τον άνθρωπο που θα τους ευεργετήσει και θα τους συμπαρασταθεί στις δυσκολίες της ζωής.... Μάταια όμως... Η Λουίζα είναι τυφλή... Η Ερικέτη είναι τα μάτια της... Τι θα γίνει όμως όταν η άσπλαχνη Φροσάρ, ο άκαρδος Ιάκωβος και ο φιλέσπλαχνος Πέτρος βρεθούν στο διάβα της; Ποιο μυστικό κρύβει η πλούσια κυρία Άρτεμις από την σύζυγο της Δε Λινιέρ και τι ρόλο θα παίξει ο όμορφος και τρυφερός Ρογήρος σε αυτό το μπέρδεμα; Ποια είναι η Μαριάννα; Τι ρόλο παίζει ο γιατρός; Και γιατί η ίδια η βασίλισσα της Γαλλίας έχει προσωπικό ενδιαφέρον για αυτές τις άμοιρες "Δύο Ορφανές";

Οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και οι άλλοι:
Πρωταγωνιστεί η Αννα Παναγιωτοπούλου στο ρόλο της τυφλής Λουίζας και η Νένα Μεντή στο ρόλο της Ερικέτης. Επίσης, παίζουν οι : Μαριάννα Τουμασάτου, Σπύρος Πούλης, Μαρίνος Δεσύλλας, Μιχάλης Άνθης, Κυριάκος Βελισσάρης, Ηλίας Γιαννάκης, Κατερίνα Ζιώγου, Γεωργία Μαυρογεώργη, Γιώργος Κωνσταντής. Εκτακτη συμμετοχή: Αθηνά Μαυρομάτη.
Την ελεύθερη διασκευή του έργου έκαναν από κοινού η Άννα Παναγιωτοπούλου και ο Πέτρος Ζούλιας, ο οποίος έκανε και την σκηνοθεσία. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Αναστασία Αρσένη, την κίνηση ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ τη μουσική συνέθεσε η Δήμητρα Γαλάνη και τους στίχους έγραψε η Μαριάννα Κριεζή . Η μουσική επιμέλεια ανήκει στην Ελεάνα Βραχάλη. Στους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης. Βοηθός σκηνοθέτη ο Μαρίνος Δεσύλλας

Τι μας άρεσε:
- Η ιδέα της Αννα Παναγιωτοπούλου και του Πέτρου Ζούλια που καταπιάστηκαν με ένα έργο φοβερά τραγικό, του έριξαν "φως ιλαρόν" και το μετάλλαξαν σε μία πολύ ευχάριστη και διασκεδαστική κωμωδία.
- Η χημεία των "Δύο ορφανών", της Αννας Παναγιωτοπούλου και της Νένας Μεντή, που ήταν απολαυστικές στους ρόλους τους! Ιδιαίτερα η Αννα Παναγιωτοπούλου στο ρόλο της τυφλής Ορφανής προκαλούσε αβίαστο γέλιο με τις γνώριμες επιτηδευμένα "αδέξιες" κινήσεις της και τους ξεκαρδιστικούς μορφασμούς της.
- Το κέφι και η αγάπη όλων των συντελεστών της παράστασης γι' αυτή τη δουλειά.... γεγονός που μας επηρέασε θετικά και έδωσε στο έργο μία interactive διάσταση.

Τι δεν μας άρεσε:
- Μας κούρασαν ιδιαίτερα τα πολλά τραγούδια της παράστασης, γιατί νιώσαμε ότι σε πολλά σημεία δεν προσέφεραν κάτι ιδιαίτερο στην πλοκή. Μας ξένισε επίσης το γεγονός ότι ακούστηκαν πολλά σύγχρονα και παλαιότερα σουξέ, όπως το "Ξέρω τι ζητάω", το "Μωρό μου Sorry", το "S.A.G.A.P.O" κ.α, γεγονός που κατά τη γνώμη μας στερεί από το έργο κάθε διαχρονικότητα καθώς του προσδίδει μία χροιά επιθεώρησης.

Σε ποιον απευθύνεται: Σε όσους δεν έχουν ιδιαίτερες καλλιτεχνικές απαιτήσεις και θέλουν να περάσουν ένα ευχάριστο απροβλημάτιστο δίωρο χαλαρώνοντας από την ένταση της ημέρας...




Πρόγραμμα - Να το αγοράσω;
Ενημερωτικό μεν καθώς περιέχει κάποια ενδιαφέροντα για το έργο κείμενα, αλλά αρκετά κακόγουστο. Δεν μας άρεσε καθόλου η γραφιστική επιμέλεια, η ποιότητα των φωτογραφιών και γενικά η εκτύπωση του...




Πότε να πάω και που να παρκάρω:
Δε πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τα εισιτήρια... Το πάρκινγκ μπορεί να σας δυσκολέψει λίγο, καθώς το θέατρο Αναλυτή (Αντωνιάδου 4) βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της Αθήνας.

Ημέρες και Ωρες παραστάσεων:
Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή - Σάββατο- Κυριακή: 21.30 Σάββατο- Κυριακή- Τετάρτη (λαική απογευματινή): 19.00
Ισχύουν Εισιτήρια Εργατικής Εστίας Τιμές:
Πλατεία: 22 ευρώ Εξώστης- Φοιτητικά, Λαική απογευματινή: 16 ευρώ