"Η Ιταλική Κουζίνα - Casa di Pasta"

18.11.2003
Τεράστια επιτυχία σημείωσε το βιβλίο του διάσημου σεφ Ντομένικο Ελιγκάι, "Η Ιταλική Κουζίνα - Casa di Pasta" το οποίο επανεκδίδεται (να σημειωθεί πως η πρώτη του έκδοση περιλάμβανε 15.000
Τεράστια επιτυχία σημείωσε το βιβλίο του διάσημου σεφ Ντομένικο Ελιγκάι, "Η Ιταλική Κουζίνα - Casa di Pasta" το οποίο επανεκδίδεται (να σημειωθεί πως η πρώτη του έκδοση περιλάμβανε 15.000 αντίτυπα, τα οποία έχουν κιόλας εξαντληθεί). Για το λόγο αυτό, λοιπόν, η επανέκδοση κρίθηκε αναγκαία προς μεγάλη χαρά των φίλων του Casa di Pasta και της Ιταλικής κουζίνας γενικότερα.

Η αξιολόγηση και η επιλογή των συνταγών που περιλαμβάνει είναι ίσως από τα πιο δύσκολα εγχειρήματά του. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Το βιβλίο περιλαμβάνει συμβουλές υγιεινής διατροφής και οδηγίες για τη σωστή παρασκευή των τροφών, κρύα και ζεστά ορεκτικά, σαλάτες, dressingκαι διάφορες σάλτσες και φυσικά...πολλές συνταγές ζυμαρικών! Επίσης, περιλαμβάνει συνταγές για κρέατα, πουλερικά και κυνήγι. Τέλος, από την "Ιταλική Κουζίνα του Casa di Pasta" δεν θα μπορούσαν ποτέ να λείπουν τα αυθεντικά ιταλικά επιδόρπια!

Ο Ντομένικο Ελιγκάι στο Casa di Pasta
Ο Ελιγκάι εργάστηκε πολλά χρόνια με ανεξάντλητη δημιουργικότητα στο συγκεκριμένο χώρο, ενώ με τους αδελφούς Αλέξανδρο και Γιάννη Παπακώστα τον συνδέει στενή φιλία. Ο μάστερ στο είδος του Ντομένικο έχει εργαστεί στη Νέα Υόρκη, τη Ρώμη, το Μιλάνο, το Λος Άντζελες και φυσικά την Αθήνα. Υπήρξε μαθητής πολλών μεγάλων ιταλών σεφ και κατά την παραμονή του στην Ελλάδα υπήρξε δάσκαλος επιφανών πλέον ελλήνων σεφ.

Ο Ελιγκάι είναι επίσης συγγραφέας της μελέτης "Υγιεινή κουζίνα", μιας μεθόδου για να τρώμε σωστά και υγιεινά, καθώς και του βιβλίου "Μεσογειακή κουζίνα", όπου καταγράφονται οι εκατοντάδες ομοιότητες που έχουν μεταξύ τους οι εθνικές κουζίνες της Μεσογείου.