Στον πλανήτη του "Μικρoύ Πρίγκηπα"...

20.10.2003
Ο "Μικρός Πρίγκιπας" έρχεται στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από τον λιλιπούτειο πλανήτη του. Διάλεξε τη Μονή Λαζαριστών για να μείνει το χειμώνα, και εκεί, στη Σκηνή "Σωκράτης Καραντινός", θα μας διηγηθεί την ιστορία του, από τις 19 Οκτωβρίου 2003...
Ο "Μικρός Πρίγκιπας" έρχεται στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από τον λιλιπούτειο πλανήτη του. Διάλεξε τη Μονή Λαζαριστών για να μείνει το χειμώνα, και εκεί, στη Σκηνή "Σωκράτης Καραντινός", θα μας διηγηθεί την ιστορία του, από τις 19 Οκτωβρίου 2003. Πώς, από μία παρεξήγηση, έφυγε από τον μικρό του πλανήτη και με φίλους του τα αστερόπαιδα, περιπλανήθηκε για ένα χρόνο στο σύμπαν πηγαίνοντας σε διάφορους πλανήτες όπου είχε πολλές περιπετειώδεις συναντήσεις. Γνώρισε τόσους χαραχτήρες μεγάλων (τον επιχειρηματία, το βασιλιά, τον φαναρανάφτη και άλλους) όσους του έφταναν για να αποφασίσει ότι δε θα μπορούσε ποτέ να ζήσει μαζί τους, με τη ματαιοδοξία, την πλεονεξία, τα πλούτη και την στρατιωτική πειθαρχία τους. Έφυγε λοιπόν για να πάει σε έναν ακόμα πλανήτη, τη Γη. Εδώ πια, συνάντησε πλάσματα όπως την αλεπού ή το φίδι που τον βοήθησαν να μάθει την ουσία της αληθινής ζωής. Έτσι μετά από ένα χρόνο επέστρεψε στον πλανήτη του και στο αγαπημένο του τριαντάφυλλο ξέροντας πια πολύ καλά πώς ό,τι αγαπάς έχει σημασία και αξία.

Μια ιστορία που θα μπορούσε να έχει συμβεί στ` αλήθεια. Ένας αγαπημένος ήρωας, ο Μικρός Πρίγκιπας, τρυφερός και αθώος μαθαίνει τη ζωή, τις αξίες και τις αλήθειες της, την αγάπη, τη φιλία. Ονειρεύεται, απογοητεύεται, ελπίζει κι ανακαλύπτει ότι "Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια".
Το Κ.Θ.Β.Ε. παρουσιάζει από τις 19 Οκτωβρίου 2003, στη Μονή Λαζαριστών το αριστούργημα του Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ σε διασκευή και σκηνοθεσία του Τάσου Ράτζου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Σωτήρη Στέλιου, η μουσική του Βαγγέλη Φάμπα, η χορογραφία της Έλενας Τοπαλίδου, οι φωτισμοί του Βασίλη Καψούρου.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιπποκράτης Δελβερούδης, Δώρα Δημητρό, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Παναγιώτης Κλίνης, Μερόπη Μορφούλη, Βασίλης Σπυρόπουλος, Λευτέρης Τεκτονίδης, Μαρία Τσικάρα, Θάνος Φερετζέλης.

Ο Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ γεννήθηκε στη Λυών της Γαλλίας το 1900 από γονείς αριστοκρατικής καταγωγής. Στα είκοσι έξι του έγινε πιλότος και τρία χρόνια μετά ήταν από τους πρωτοπόρους των υπερατλαντικών νυχτερινών πτήσεων. Το 1936 πήρε μέρος στον πόλεμο της Ισπανίας και αργότερα κατατάχτηκε στην αμερικάνικη αεροπορία ως πιλότος καταδιωχτικού. Έγραψε τον "Μικρό Πρίγκιπα" στην Αμερική, όπου είχε καταφύγει μετά την κατάρρευση του γαλλικού μετώπου και το βιβλίο πρωτοεκδόθηκε το 1943, στην Νέα Υόρκη, αρχικά στα γαλλικά κι αμέσως μεταφράστηκε στ' αγγλικά. Ένα χρόνο αργότερα, στις 31 Ιουλίου 1944, ο Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ εξαφανίστηκε ανοικτά της Κορσικής καθώς εκτελούσε την ένατη πολεμική αποστολή του κυνηγώντας γερμανικά καταδιωκτικά.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
"Ο Μικρός Πρίγκιπας" ανεβαίνει στη Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός από τις 19 Οκτωβρίου2003 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα παραστάσεων:
Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί, τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (γενική είσοδος)
Ειδικές παραστάσεις για σχολεία (κατόπιν συνεννόησης) καθημερινά από Τρίτη μέχρι Παρασκευή στις 10.30 το πρωί, τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ (πληροφορίες στο τηλ. 2310 589 101)
Ειδική τιμή για ομαδικά εισιτήρια(άνω των 20 ατόμων): 8 ευρώ