Λένα Διβάνη, Εργαζόμενο αγόρι

09.03.2001
Ενα πρωτότυπο και ευχάριστο μυθιστόρημα γεμάτο καυστικό χιούμορ, τρυφερότητα και ευαισθησία, όπου λαμβάνει χώρα μία περίεργη αντιστροφή ρόλων. Ενα παιχνίδι αντιθέσεων και ανατροπών. Ενα γαλάζιο μυθιστόρημα που καταλήγει ροζ, μία κωμωδία...γεμάτη προαναγγελθέντα δράματα...
Ο Χάρης, ένα δεκαοχτάχρονο όμορφο και λίγο αφελές αγόρι πνιγμένο από τις τυπικότητες και τη συμβατικότητα της μικρής κοινωνίας της Ιεράπετρας, το σκάει μία νύχτα από το σπίτι του...γιατί "όταν παγώνει η λίμνη, οι πάπιες πρέπει να την κοπανάνε αμέσως. Λίγο να αργήσουν, πάει, παγιδεύτηκαν". Και αυτός δεν ήθελε να παντρευτεί μία γεωπόνο που του προξένευε η μητέρα του. Πηγαίνει στην Αθήνα - την πόλη όπου όλα επιτρέπονται - με στόχο να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει ένα εργαζόμενο αγόρι και να ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό. Με τις λιγοστές του γνώσεις, πιάνει δουλειά ως γραμματέας στο Lui, ένα ανδρικό περιοδικό "με τη βοήθεια του οποίου χιλιάδες αγόρια αποκρυπτογράφησαν τον ανδρισμό τους και με τις οδηγίες του φτιάχτηκαν άνδρες από καλή γενιά". Έρχεται αντιμέτωπος με πειρασμούς που φαινομενικά τουλάχιστον δεν έχει το σθένος να αντισταθεί και ξαφνικά βρίσκεται μπλεγμένος σε μια ταπεινωτική ιστορία εκδοτικών ανταγωνισμών, προδοσίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Και το τέλος... ένα ευχάριστο και αισιόδοξο τέλος.
Ενα πρωτότυπο και ευχάριστο μυθιστόρημα γεμάτο καυστικό χιούμορ, τρυφερότητα και ευαισθησία, όπου λαμβάνει χώρα μία περίεργη αντιστροφή ρόλων. Ενα παιχνίδι αντιθέσεων και ανατροπών. Ενα γαλάζιο μυθιστόρημα που καταλήγει ροζ, μία κωμωδία...γεμάτη προαναγγελθέντα δράματα... Μία κοινωνία γυναικοκρατούμενη, όπου γυναίκες καταξιωμένες επαγγελματικά αντί να αφιερώνουν χρόνο στους άντρες, τους δίνουν χρήματα και τους συντηρούν, ενώ εκείνοι γίνονται αυτόβουλα (;) σκεύη πόθου και ηδονής ...ή καλοί σύζυγοι και πατεράδες μέσα στα συνήθη στενόχωρα πλαίσια κουζίνας - κρεβατοκάμαρας.

Εκδόσεις Καστανιώτη
Τίτλος: Εργαζόμενο αγόρι
Συγγραφέας: Λένα Διβάνη
Σελίδες: 366
ISBN: 960-03-2714-9