Ο ταλαντούχος κύριος Γαρνέλης «μετακομίζει» στο Mezzaluna

18.04.2016
Μετά από την τετραετή του θητεία στο Βαρούλκο, ο Γαρνέλης μετακομίζει βόρεια, ανανεώνει το κομψό Mezzaluna και δίνει το στίγμα του στον υπέροχο, άνετο χώρο του εστιατορίου: κουζίνα με μεσογειακή ναι αφορμή, αλλά κουζίνα αξιώσεων.

Δοκιμάζεις λουκουμάδες κατσικίσιου τυριού και τον θαυμάζεις γιατί επιλέγει να συνοδεύσει το πολύπλοκο γευστικά, εύθρυπτο chèvre με το δροσερό -σχεδόν κρυστάλλινο- μπρικ. Και η αρμονία του πιάτου συνεχίζεται: ο κρεμώδης καπνιστός σολομός Νορβηγίας εξισορροπείται εξαιρετικά από την ελαφριά σαλάτα με το δροσιστικό φινόκιο, το φρέσκο πορτοκάλι και την αρωματική vinaigrette εσπεριδοειδών.

Στη συνέχεια δοκιμάζεις το κριθαράκι του, μαγειρεμένο σε ζωμό φρέσκιας γαρίδας, όσο πρέπει βρασμένο, όσο πρέπει χυλωμένο και, πριν παραγγείλεις επιδόρπιο, ζητάς να τον γνωρίσεις.

Δεν μοιάζει με τον αλαζονικό Bradley Cooper στο Burnt, ούτε με τον ριψοκίνδυνο Jon Favreau στο Chef. Κι όμως, ο ταλαντούχος νέος chef του Mezzaluna, κύριος Μανώλης Γαρνέλης, έχει κάτι κοινό με το πρότυπο του celebrity chef που έχουμε, όλοι, στο μυαλό μας: παίρνει την κουζίνα του πολύ, μα πολύ στα σοβαρά.

Γι’ αυτό άλλωστε και επιλέγει να δουλεύει μόνο με φρέσκα υλικά, βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο και –όπου χρειάζεται- το καθαρό, διαυγές βούτυρο που προκύπτει από την μέθοδο clarifié.



Εαν βρεθείτε στο Κεφαλάρι, δοκιμάστε το double cut του (καρέ αρνιού που το σερβίρει πάνω σε κρέμα από porcini, με ρεβίθια al dente και καραμελωμένα κρεμμύδια) ή το ιδιαίτερο risotto carbonara (την δική του παραλλαγή στο διάσημο ιταλικό πιάτο με καπνιστή pancetta) και θα μας θυμηθείτε.

Για μια πιο «light» γνωριμία με τον δημιουργικό σεφ, παραγγείλτε τη σαλάτα με το βασιλικό καβούρι (συνδυάζει κινόα, spaghettini αγγουριού, ραπανάκι και vinaigrette lemongrass), σερβίρεται από το μεσημέρι και αποτελεί τον ιδανικότερο επίλογο μιας ανοιξιάτικης βόλτας στην Κηφισιά.

Άλλωστε, είναι σίγουρο πως πολύ σύντομα η εξόρμηση στα Βόρεια θα αποτελεί απλώς και μόνο δικαιολογία για να επαναλάβετε την επίσκεψή σας στο Mezzaluna.

INFO:

I.D. Mezzaluna/ Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι

Τηλέφωνο : 210 6836828
www.facebook.com/mezzaluna.greece
Ανοιχτά Τρίτη-Κυριακή/ 12:30- 00:30.