Οι U2 συντάραξαν το Μπέλφαστ - Χαμός στην πρώτη συναυλία μετά το Παρίσι [photos+vds]

19.11.2015
Αν θέλει η Ευρώπη «την καρδιά της ανοιχτή ή τα σύνορά της κλειστά στο έλεος» ρώτησε ο Μπόνο το κοινό της συναυλίας στο Μπέλφαστ. Μια συναυλία που έγραψε τη δική της μοναδική σελίδα στην ιστορία των μουσικών εμφανίσεων του συγκροτήματος.

Από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο καταλαβαίνουμε ότι η βραδιά ήταν πολύ δυνατή και συγκινητική για τις χιλιάδες κόσμου που βρέθηκε στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, το βράδυ της Τετάρτης 18/11.

Από την πρώτη στιγμή των τρομοκρατικών χτυπημάτων που συγκλόνισαν το Παρίσι και ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, οι U2 έδειξαν για άλλη μια φορά την ευαισθησία τους, ακυρώνοντας εμφανίσεις κάνοντας δημόσιες δηλώσεις, ενώ επισκέφθηκαν και το μνημείο που είχε στηθεί για τα θύματα του Μπατακλάν και άφησαν ένα λουλούδι.

Το βράδυ της Τετάρτης έδωσαν την πρώτη τους συναυλία μετά το αιματοκύλισμα, στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας. Σε ένα κατάμεστο venue ο Μπόνο και η παρέα του αποθεώθηκαν, ενώ απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα όταν έκαναν ένα συγκινητικό αφιέρωμα στο Παρίσι.

Ήδη πριν την συναυλία είχαν καλέσει τους φίλους τους να φορούν λευκά, κάτι που πολλοί ακολούθησαν για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα της τρομοκρατίας, ενώ o Μπόνο κάλεσε το κοινό να φωνάξει αν θέλει «μια Ευρώπη με την καρδιά της ανοιχτή ή με τα σύνορά της κλειστά στο έλεος».

Συγκινητική η ερμηνεία του Sunday Bloody Sunday ενώ, κατά τη διάρκεια του πρώτου τραγουδιού που έπαιξαν, του City of Blinding Lights, το γνωστό σήμα της ειρήνης με τον πύργο του Άιφελ εμφανίστηκε, μαζί με το σύνθημα: Πιο δυνατοί από το φόβο (#StrongerThanFear).

Δείτε τις photos που πόσταρε στο Instagram το συγκρότημα:

Διάβασε κριτική για τη βραδιά ΕΔΩ...