Και όμως, η Μόνα Λίζα σουφρώνει τα χείλη και σου...γνέφει [vds]

15.07.2015
Η Μόνα Λίζα, ο μοναδικός αυτός πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που κοσμεί το Μουσείο του Λούβρου και συγκεντρώνει καθημερινά εκατοντάδες βλέμματα ζωντάνεψε! Αναπνέει, ανοίγει τα μάτια όταν την κοιτάς και σου χαρίζει το αινιγματικό της χαμόγελο! Που και που μάλιστα σουφρώνει και τα χείλη της…

To αλλόκοτο αυτό αλλά πολύ ενδιαφέρον νέο αλιεύσαμε από την Daily Mail και αφορά την «Living Mona Lisa», την ψηφιακή και διαδραστική εκδοχή ενός από τους πιο διάσημους πίνακες όλων των εποχών που μία ομάδα 40 Γάλλων τεχνικών και καλλιτεχνών δημιούργησαν μετά από εργασία ενός χρόνου βασιζόμενοι στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης.

Πώς γίνεται αυτό; Η εν λόγω διαδραστική εκδοχή του πίνακα διαθέτει μία ειδική συσκευή που ανιχνεύει την κίνηση, όπως αυτή που χρησιμοποιείται στα video games. Έτσι ανιχνεύονται όχι μόνο οι κινήσεις, αλλά και η παρουσία προσώπων γύρω από αυτή και ο πίνακας αντιδρά ανάλογα με τη διάθεσή του κάθε φορά.

Και αν απορείτε γιατί τόσος μεγάλο κόπος για τη Μόνα Λϊζα, μάθετε πως οι υπεύθυνοι σκοπεύουν να την παράγουν σε διάφορα μεγέθη και format, έτσι ώστε καθένας να μπορεί να την πάρει μαζί του, ενώ θα κυκλοφορήσει και μία μινιατούρα - κόσμημα.

Περισσότερα εδω

Γ.Ο