«Γέφυρες»: Η νέα παράσταση από την ομάδα χορού Traverso [photos+vds]

10.03.2015
Η ατμοσφαιρική παράσταση «Γέφυρες» από την ομάδα χορού Traverso, φιλοξενεί το θεάτρο Αργώ στις 3 και 5 Απριλίου. Η ομάδα χορού Traverso δημιουργήθηκε το 2013 στην Αθήνα από ετερόκλιτους χορευτές και ανθρώπους που ενώθηκαν από την επιθυμία και την ανάγκη έκφρασης της δημιουργίας του χορού.

Παρατηρώντας και μελετώντας την κίνηση από διαφορετικά πρίσματα, διερευνούν τις ανθρώπινες συμπεριφορές, τις αντιδράσεις και τις σχέσεις μεταξύ τους. Στην προσπάθειά τους να αποσαφηνίσουν την δικιά τους ύπαρξη, αποφασίζουν να ακολουθήσουν την κοινή τους κλίση, πηγαίνοντας κόντρα στις αντιξοότητες, μοιράζοντας τις δυνάμεις τους.

Οι «Γέφυρες» είναι η παράσταση που θα παρουσιάσει η ομάδα Τraverso. Εκεί, υλικές, νοητές ή μεταφυσικές οι γέφυρες στέκουν, αγναντεύουν, χτίζουν και γκρεμίζονται, παλιώνουν και λάμπουν στο φως. Το ταξίδι ενός κοριτσιού μέσα στο φυσικό, νοητό και συναισθηματικό κόσμο.

Αποσπασματικά κομμάτια μιας πορείας από μέσα προς τα έξω συνταιριάζονται ενώνοντας τις διαφορετικές στιγμές που θα οδηγήσουν στο Δρόμο. Διαβαίνοντας τη γέφυρα της ζωής, το ενδιάμεσο στο άγνωστο και το άπειρο, το κορίτσι αναζητά τη μετάλλαξη στη συνύπαρξη με τη φύση, τον κόσμο, τον άνθρωπο.

Η σύλληψη και η σύνθεση ανήκουν στην Φαιδώρα Κολόζη, και τη χορογραφία έχει επιμεληθεί η ομάδα Traverso (που την αποτελούν οι εξής: Θένια Αντωνιάδου, Γεωργία Γεωργιάδου, Γκρέης Ηλιοκαύτου, Καρολίνα Θερελίτη, Φαιδώρα Κολόζη, Κωνσταντίνα Κυνηγοπούλου και Μαρία Παϊζη), ενώ μαζί τους χορεύει και ο Μιχάλης Κριεμπάρδης.

Στο τεχνικό κομμάτι, την βιντεοπροβολή έχει αναλάβει ο Γιάννης Κολόζης, τα κοστούμια ανήκουν στους BlameYourDaze, την αφίσα επιμεληθηκε η Δάφνη Σγουρού, τις φωτογραφίες ο Νίκος Κατσαρός και την ηχοληψία ο Σπύρος Μπάλος.

Photos by Nikos Katsaros

Info:

3 + 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15,
Μεταξουργείο τηλ/fax 210 5201684-5,
Ε-mail: www.argotheater.gr

Facebook: TRAVERSO