Arts & Docs: Κλασσικά αριστουργήματα για μία βδομάδα στην Ταινιοθήκη

26.01.2015
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Exile Room παρουσιάζουν μια εβδομάδα ντοκιμαντέρ αφιερωμένη στο εμμονοληπτικό σύμπαν της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Από τις 5 έως τις 11 Φεβρουαρίου στο Art & Docs, μια σειρά πολυβραβευμένων σκηνοθετών επιχειρούν να καταγράψουν τη φευγαλέα φύση του ταλέντου: κόμικ, erotica, street photography, avant garde σινεμά, κλασικά αριστουργήματα και παραλίγο εκτρώματα στριμώχνονται μπροστά στην κάμερα για τα μάτια σας μόνο.

Μια σειρά από 'Ελληνες εικαστικούς και επιμελητές θα "υιοθετήσουν" τις ταινίες του αφιερώματος, εξερευνώντας τα όρια της καλλιτεχνικής έκφρασης. Η εκδήλωση θα συμπληρωθεί με την παρουσία της σκηνοθέτιδος Sophie Fiennes, που όχι μόνο θα παρουσιάσει την ταινία της "Over Your Cities Grass Will Grow" για το Γερμανό εικαστικό Anselm Kiefer, αλλά θα διδάξει και ένα masterclass πάνω στην αλχημεία εικαστικής δημιουργίας και ντοκιμαντέρ.

Το αφιέρωμα "Επίμονα Ταλέντα" είναι μια μικρή κινηματογραφική βόλτα στο τρενάκι του ιλίγγου που λέγεται οπτικές τέχνες, με συχνές στάσεις στην εγωπάθεια, τη φήμη αλλά και την απόλυτη μεγαλοπρέπεια!

Όλες οι προβολές του αφιερώματος θα γίνουν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Πρόκειται για την όγδοη εκδήλωση που διοργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος στo πλαίσιο της πράξης "Η Κινηματογραφοφιλία στη Νέα Εποχή" του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Όλες οι πληροφορίες για το αφιέρωμα «ART & DOCS: Επίμονα Ταλέντα» θα υπάρχουν σύντομα και στο site: artandocs.tainiothiki.gr

Κοινωνικά δίκτυα: #ArtAndDocs, #Tainiothiki

Info
Που: Ταινιοθήκη Λαϊς, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, (Μετρό Κεραμεικός)

Πότε: 5-11 Φεβρουαρίου

Τ. 210 36 09 695, 210 36 12 046

[email protected]

www.tainiothiki.gr