Το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο αφιερωμένο στους Kraftwerk!

08.01.2015
Χαράς ευαγγέλια για τους θιασώτες των Kraftwerk! Το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο αφιερωμένο στους Γερμανούς πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής θα λάβει χώρα στη Μ. Βρετανία στο τέλος Ιανουαρίου.

Οι Kraftwerk (μτφ. εργοστάσιο παραγωγής ισχύος), το γερμανικό συγκρότημα από το Ντίσελντορφ, ιδρύθηκαν το 1970 και έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής.

Για πρώτη φορά οργανώνεται συνέδριο αφιερωμένο στην πρωτοποριακή μουσική τους, το οποίο θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Πανεπιστημίου Aston στο Μπίρμινχαμ, υπό τον τίτλο: «Industrielle Volksmusik for the Twenty-First Century: Kraftwerk And The Birth Of Electronic Music In Germany».

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν... διπλωματικές εργασίες και δημοσιεύσεις επιστημόνων και μουσικών επιμελητών διεθνούς εμβέλειας, που έχουν μελετήσει το γερμανικό φαινόμενο που λέγεται Kraftwerk.

Μεταξύ αυτών και οι μελέτες:
- Fun Fun Fun On The Autobahn: Kraftwerk Challenging Germanness (της Melanie Schiller)
- We Are the Robots! On The Cultural-Historical Origins Of The Man-Machine (Uwe Schütte)

Το πρώην μέλος των Kraftwerk, Wolfgang Flur θα απαγγείλει κομμάτια από το βιβλίο του με τίτλο: «Kraftwerk: I Was A Robot» και θα λάβει μέρος σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ερωτήσεων – απαντήσεων με τους συμμετέχοντες.

Χ.Τ.