Είδαμε τον Καραγκιόζη να ραπάρει [και ενθουσιαστήκαμε!]

22.12.2014
Μία από τις πιο απολαυστικές παραστάσεις Καραγκιόζη των τελευταίων ετών είδαμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Υπεύθυνος γι΄αυτό ο Ηλίας Καρελλάς και η ολοκαίνουργια παράσταση του «Ο Καραγκιόζης και το θαύμα των Χριστουγέννων» που έφερε κυριολεκτικά τα πάνω κάτω στην αίθουσα Banquet.

Εκεί, με μουσική υπόκρουση μία ξεχωριστή μουσική μείξη από τα Ημισκούμπρια και την Kompania, που ένωσαν τις μουσικές τους μοναδικά τραγουδώντας κάλαντα, ρεμπέτικα και… χιπ χοπ τραδούδια, ο Καραγκιόζης αναμετρήθηκε με το γερο-τσιφούτη Εμπενίζερ Σκρουτζ, την εμβληματική φιγούρα της «Χριστουγεννιάτικης ιστορίας» του Τσαρλς Ντίκενς και με την γνωστή ελληνική πονηριά του κατόρθωσε να του μεταδώσει το Πνεύμα των… Χριστουγέννων!

Ο Καρελλάς τοποθέτησε - όπως και πέρσι- τον μπερντέ του πάνω στο πανί ενός μεγάλου ξύλινου καραβιού και με άξιους βοηθούς τα Ημισκούμπρια (Δημήτρης Μεντζέλος-Μ.C., Μιθριδάτης-M.C. και Πρύτανης-D.J.) και την Kompania (Κατερίνα Τσιρίδου, Δημήτρης Κρανίδας, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Νίκος Πρωτόπαπας και Δημήτρης Γκίνης) μας εμφύσησε το χριστουγεννιάτικο πνεύμα με μοναδικά ευρηματικό τρόπο.

Γιατί ενθουσιαστήκαμε τόσο; Γιατί είδαμε τον Καραγκιόζη και όλη του την παρέα να ραπάρουν μοναδικά στο πανί, ακούσαμε τον Μπαρμπα Γιώργο να λέει πως «το πάει πολύ το break dance», απολαύσαμε την είσοδο στη σκηνή του μυτόγκα Μορφονιού ακούγοντας σε μία μοναδική μουσική μείξη το «Χειλάκι Πετροκέρασο» και είδαμε τον Σκρουτζ να βγαίνει από τα ρούχα του ακούγοντας από την Kompania τραγούδια όπως «Θα τα κάψω τα λεφτά μου».
Αποκορύφωμα όλων: Η εμφάνιση των Ημισκούμπρια ως φιγούρες θεάτρου σκιών που απεικονίζονταν μισά ψάρια- σκουμπριά και μισοί άνθρωποι!

Αξίζει να δει κάποιος αυτήν την παράσταση; Εννοείται. Η παράσταση απευθύνεται όχι μόνο σε μικρούς, αλλά και σε μεγάλους θεατές και διαπνέεται από μία ξεχωριστή μαγεία, καθώς όλοι οι συντελεστές της έχουν «δέσει» με μία απρόσμενη χημεία που είναι διάχυτη στην αίθουσα.

Info:

Που: Μέγαρο Μουσικής: - Αίθουσα Banquet

Από τις 20 έως τις 30 Δεκεμβρίου

(ώρα έναρξης 17:00)

Ημέρες & ώρες παραστάσεων (χωρίς διάλειμμα):

Σάββατο 20/12, Κυριακή 21/12, Δευτέρα 22/12 και Τρίτη 23/12 & Πέμπτη 25/12, Παρασκευή 26/12, Σάββατο 27/12, Κυριακή 28/12, Δευτέρα 29/12 και Τρίτη 30/12.

Τιμές εισιτηρίων: 15 € (Γενική είσοδος) • 10 € (Φοιτητικά).

Γεωργία Οικονόμου
[email protected]