Τα 10 πιο κλισέ χριστουγεννιάτικα τραγούδια [που λατρεύουμε]

25.12.2014
Χριστουγεννιάτικη διάθεση χωρίς τις αντίστοιχες μουσικές να κατακλύζουν τον χώρο και γνώριμες εορταστικές νότες στο cd player, δεν γίνεται! Μπορεί να είναι κλισέ, μπορεί να τα ακούμε και να σκεφτόμαστε «άντε πάλι τα ίδια», όμως αυτά τα τραγούδια είναι απόλυτα συνυφασμένα με το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα δώρα.

Αυτή είναι η δική μας playlist με τα δέκα πιο χαρακτηριστικά εορταστικά κομμάτια, που δεν τα ακούμε ποτέ τον υπόλοιπο χρόνο!

Mariah Carey - All I want for Christmas is you...

Η Μαράια κυκλοφόρησε αυτό το κομμάτι το 1994, δηλαδή ακριβώς 20 χρόνια πριν, στη δισκογραφική Columbia Records. Το κομμάτι έχει βάλει στον τραπεζικό της λογαριασμό πάνω από 50 εκατ. δολάρια σε δικαιώματα. Κτηνοτρόφος το 2010 είχε αποκαλύψει ότι οι κατσίκες του ανέβασαν κατά 20% την παραγωγή γάλακτος, ακούγοντας το All I want for Christmas από την Μαράια.

Wham! - Last Christmas

10 Δεκεμβρίου 1984 και οι Wham! κυκλοφορούν το ... επικό κομμάτι «Τα Τελευταία Χριστούγεννα». Η επιτυχία του είναι δεδομένη και είναι το μοναδικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι που θα μείνει στην ιστορία και για το δακρύβρεχτο βιντεοκλίπ του.... το κομμάτι έχει γράψει ο Τζορτζ Μάικλ που εισπράτει και όλα τα δικαιώματα.

Let it snow - Frank Sinatra

Ο Φράνκι τραγουδάει για τις γιορτές όχι μόνο το Άσε να Χιονίζει, αφού το άλμπουμ Christmas Songs by Sinatra που κυκλοφόρησε το 1948 έχει όλους τους νεοϋορκέζικους ύμνους των Χριστουγέννων...

The Christmas Song - Nat King Cole & Frank Sinatra

Δύο υπέροχες φωνές τραγουδούν ίσως το πιο πολυπαιγμένο ραδιοφωνικό κομμάτι για τα Χριστούγεννα.

Chris Rea - Driving Home for Christmas

Ο Κρις Ρέα έγραψε αυτό το single το 1986, και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε για διαφήμιση γνωστής αλυσίδας σουπερμάκρετ στην Ισλανδία. Μια εναλλακτική εκδοχή του έγινε επιτυχία και στην Ιαπωνία...

Rockin Around the Christmas Tree - Brenda Lee

Αν και εμείς ακούμε μια ώριμη φωνή, η Μπρέντα Λι ηχογράφησε το κομμάτι όταν ήταν μόλις 13 ετών. Ανεξάρτητα από τον ροκ τίτλο του κομματιού η ενορχήστρωσή του είναι κάντρι. Η πιο γνωστή παρωδία του έχει γίνει από την Κιμ Γουάιλντ και τον Μελ Σμιθ ("Mel & Kim»).

Santa Claus is Coming to Town - Frank Sinatra & Cindy Lauper

Νοέμβριος 1934 και κυκλοφορεί το πιο γνωστό χριστουγεννιάτικο άσμα ασμάτων από τους John Frederick Coots και Haven Gillespie. 30 χιλιάδες δίσκοι σε 24 ώρες και αμέτρητες διασκευές μέχρι σήμερα. Το έχουν τραγουδήσει: ο Φρανκ Σινάτρα, οι Jackson 5, οι Carpenters, οι Pointer Sisters, ο Νιλ Ντάιμοντ, η Μάιλι Σάιρους, ο Αντρέα Μποτσέλι, ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο Ροντ Στιούαρτ μέχρι και η Ντάνι Μινόγκ.

Rudolph the Red Nosed Reindeer

Ρούντολφ το ελαφάκι... μάς θυμίζει και την Καίτη Γαρμπή... χωρίς σχόλιο!

Santa Baby - Eartha Kitt

Η ναζιάρα Έρθα Κιτ ζητάει από τον «μπαμπάκα» Αη Βασίλη να της πάρει γιοτ, ακριβά δώρα και διακοσμητικά από το κοσμηματοπωλείο Tiffany's. Σακίρα, Μαντόνα, Κάιλι Μινόγκ και Pink Martini έχουν διασκευάσει τη ναζιάρα Κιτ με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Jose Feliciano - Feliz Navidad

Χαρούμενα Χριστούγεννα από τον Πορτορικανό Χοσέ Φελισιάνο το 1970. Το κομμάτι έγινε χιτ στην λατινοαμερικανική κοινότητα των ΗΠΑ, και έχει αναγνωριστεί στο τοπ 25 των πιο δημοφιλών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, που έχουν ηχογραφηθεί και αναπαραχθεί στον κόσμο!

Χριστίνα Τσατσαράγκου