Ο Andrea Bocelli κυκλοφορεί ταυτοχρόνως δύο εκδόσεις τον Οκτώβριο

20.10.2014
Opera: The Ultimate Collection Featuring Beloved Opera Aria Favourites & Puccini’s Manon Lescaut. Διαθέσιμα και τα δύο στις 20 Οκτωβρίου από την Sugar/Decca Classics.
Στις 20 Οκτωβρίου ο Andrea Bocelli κυκλοφορεί ταυτόχρονα δύο νέες εκδόσεις που είναι αντιπροσωπευτικές των ποικίλων και εντυπωσιακών μουσικών δώρων ενός από τους διασημότερους τενόρους του κόσμου.
Αντικατοπτρίζοντας την πρώτη αγάπη του, το Opera - The Ultimate Collection είναι η αξιόπιστη συλλογή του Bocelli με τις αγαπημένες του οπερετικές επιλογές που ενέπνευσαν την καριέρα του όλα αυτά τα χρόνια. Ο Bocelli εξηγεί, "Ο κύριος στόχος αυτού του άλμπουμ είναι να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά στην όπερα, ιδίως στην όπερα συνολικά. Έτσι, επέλεξα τα κομμάτια που σε απορροφούν την πρώτη φορά που τα ακούς. Ελπίζω να έχω κάνει τις σωστές επιλογές που θα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ανακαλύψουν περισσότερα".
Η Opera - The Ultimate Collection κυκλοφορεί σε περισσότερες από 56 χώρες, και παρουσιάζει σημαντικούς ανθρώπους της κλασικής μουσικής που περιλαμβάνουν τον μπάσο-βαρύτονο Bryn Terfel και την σοπράνο Barbara Frittoli, καθώς και καταξιωμένους μαέστρους όπως οι Zubin Mehta, Myung-Whun Chung, και Plácido Domingo. Το άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης ορχήστρες από όλο τον κόσμο, όπως την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, την Orchestra e coro del Teatro Massimo Bellini Vincenzo di Catania, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Radio France και η Orchestra Sinfonica e Coro di Milano Giuseppe Verdi για να αναφέρουμε μερικές.
Η Manon Lescaut του Puccini με την Ana María Martínez, την Orquestra de la Comunitat Valenciana, την Coro de la Generalitat Valenciana και τον μαέστρο Plácido Domingo είναι η σκοτεινή ιστορία της αγάπης, της προδοσίας, της ζήλιας και του θανάτου. Η Manon αναζητά δραματικές, ισχυρές ερμηνείες και λαμβάνει την πλήρη ‘περιποίηση’ εδώ σε αυτή τη νέα στούντιο ηχογράφηση.
Συχνά πιστώνεται με την προσέγγιση κλασικής μουσικής για τις μάζες, ο Bocelli πάντα ερμήνευε και κυκλοφορούσε τόσο pop όσο και κλασικό υλικό, συχνά συνδυάζοντας τα σε δύο ξεχωριστά μέρη στις συναυλίες του. Κατά τη διάρκεια των χρόνων έχει επίσης εμφανιστεί σε πολλές παραγωγές όπερας, συμπεριλαμβανομένων των La Bohème του Puccini, Macbeth του Verdi και Werther του Massenet. Η ικανότητά του να τραγουδάει με άνεση ποικίλο ρεπερτόριο είναι εμφανής από τις εξαιρετικά υψηλές πωλήσεις της δισκογραφίας του, που περιλαμβάνει 9 chart-topping pop άλμπουμ και 14 κλασικές ηχογραφήσεις μέχρι σήμερα.
Ο Bocelli είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής στον κόσμο, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια δίσκους και συνεχίζει. Ελκύοντας εκατομμύρια ακροατές με την δημοφιλή crossover γοητεία του, ο Bocelli πάντα μοιραζόταν με ενθουσιασμό το πάθος του για το κλασικό ρεπερτόριο, το οποίο έχουν εναγκαλιστεί οι οπαδοί του. Ο Bocelli εξηγεί "εγώ απλά αρέσκομαι στο να μοιράζομαι κάτι τόσο όμορφο με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους".
Opera: The Ultimate Collection Tracklist
Rigoletto – La donna è mobile
La bohème – Che gelida manina
Pagliacci – Vesti la giubba
Verdi Requiem – Ingemisco
The Pearl Fishers – Au fond du temple saint w/ Bryn Terfel
Fedora – Amor ti vieta
Manon Lescaut – Donna non vidi mai **NEW recording
L’Elisir d’amore – Una furtiva lagrima
La traviata – O mio rimorso
Madama Butterfly – Addio fiorito asil
La bohème – O soave fanciulla w/ Barbara Frittoli
Aida – Celeste Aida
L’Arlesiana – Lamento di Federico
Cavalleria rusticana – Brindisi
Tosca – E lucevan le stelle
Tosca – Recondita armonia
Werther – Pourquoi me réveiller
Roméo et Juliette – L’amour! **NEW to this release
La fille du régiment – Pour mon âme quel destin!
Il trovatore – Di quella pira
Andrea Chénier – Come un bel dì di maggio
Turandot – Nessun dorma **NEW recording
DIGITAL BONUS TRACKS
Il trovatore – Mal reggendo all'aspro assalto
Pagliacci – Un tal gioco, credetemi
Werther – Je ne sais si je veille