Οι κοσμοπολίτες πάνε στο Belle Amie

07.10.2014
Όμως δεν είμαστε όλοι Κοσμοπολίτες. Για να γίνει αυτό υπάρχει ένας κώδικας, που σιγά σιγά κανείς μαθαίνει να τον χειρίζεται. Πρωταρχικά όμως πρέπει να ακολουθεί μια βασική αρχή. Πρέπει να μάθει να γεύεται τις συνήθειες του τόπου, σαν συντοπίτης και όχι σαν ξένος.

Ο Κοσμοπολίτης το πρωί θα πιει καφέ σε ένα γαλλικό μπιστρό στο Παρίσι ή ένα εσπρέσο όρθιος σε ένα πάγκο της Νάπολης, σε αναπαυτική πολυθρόνα ένα σοκολά καφέ στη Βιέννη …ή τσάι σε ένα μπακίρι στη μέση της ερήμου. Θα πιει όμως! Και θα το πιει όπως το πίνουν, χωρίς να γυρίσει, την όποια πόλη, για να βρει αυτό που πίνει, στη δικιά του χώρα.

Ο Κοσμοπολίτης θα ψάξει να γευτεί τις καλύτερες Ελληνικές γεύσεις, σαν να ήταν στη χώρα του, γιατί θέλει να νιώσει πως είναι σπίτι του και εδώ έρχεται …..το Belle Amie!

Ανανεωμένο menu, για πιάτα ημέρας που διατηρούν φυσικά την αυθεντικότητα των Ελληνικών γεύσεων, όπως χταποδάκι Αίγινας με φάβα Φενεού και καραμελωμένα κρεμμυδάκια στιφάδο, αρνάκι γάστρας λεμονάτο και σταμναγκάθι, γαριδομακαρονάδα Belle Amie , αμπελόφυλλα γεμιστά με γαύρο και μυρωδικά, μοσχαράκι γιουβετσάδα , ρίζυ με ψύχα καραβίδας και κολοκυθοανθούς κ.α.

Το Belle Amie, στον ένα χρόνο λειτουργίας του, έχει ήδη μετατραπεί σε κοσμοπολίτικο χώρο αλλά ταυτόχρονα και σε ένα καθαρά Ελληνικό σπίτι κάθε Κυριακή περιμένει τα παιδιά του, στρώνει, τα γιορτινά του άσπρα τραπεζομάντηλα γιομίζει λουλούδια τα τραπέζια και κορφολογά τις αμπαρόριζες και το βασιλικό να δώσουν άρωμα. Έπειτα έρχονται τα ελληνικά τα πιάτα τα ατελείωτα όπως ξέρουμε από τις γιαγιάδες ή τις μαμάδες μας .

Και για μουσική; Τη Κυριακή αυθόρμητα όπως γινότανε παλιά στις αυλές, στις βεράντες στους κήπους, αλλά τις άλλες μέρες πλέον συνοδευόμαστε από μουσικές λίστες διαχρονικών στιγμών και ακουσμάτων, από νέα μουσικά σχήματα, που θα γεμίζουν τις βραδιές μας φρεσκάδα και ευρωπαϊκή φινέτσα, εκδηλώσεις, εκθέσεις και άλλα πολλά, μπαίνοντας έτσι δυναμικά…. στη λίστα των επιθυμιών σας!

Οι εκδηλώσεις και οι μουσικές συναντήσεις δεν τελειώνουν εδώ. Με ανανεωμένο μενού και μουσικές μπάντες, καταξιωμένες στον καλλιτεχνικό χώρο, θα σας συνοδεύουν τα βράδια της Πέμπτης. Το πρόγραμμα για το μήνα Οκτώβριο:

• 9/10 / στις 21.30 -R&Betica και Μπάμπης Βελισσάριος «Από την Αθήνα στον Πειραιά». Οcrossover Μπάμπης Βελισσάριος με ένα λίαν ευέλικτο σχήμα μας ταξιδεύει από την Αθήνα ...στον Πειραιά σαν ειδήμων του ελαφρού τραγουδιού του πρώτου μισού του 20ου αιώνα.

• 16/10 στις 21.30 - Αλεξάνδρα Κλάδη και το Τρίο Σταρ στα «Σπιτικά λικέρ». Τραγούδια από την δεκαετία του ΄50 που ξαναζωντανεύουν με τη φρεσκάδα της ενορχηστρωτικής μαεστρίας της Αλεξάνδρας με μία multi-instrumentalist προσέγγιση για την επικοινωνία του στίχο

• 23/10 στις 21.30 -Η τραγουδίστρια -Στέλλα Μακρή και η ηθοποιός Μαρούσα Στρογγυόγλου με τους Canto Limba μας κάνουν το «Βινύλιο ...Ειδύλλιο» με τα άκρως θεατράλ πειραγμένα και μη τραγούδια τους.

• 30/10 στις 21.30 -Δώρα Τσίγκα και Cigarette Noir ,“Ας ερχόσουν για λίγο'' Μια καταπληκτική παρουσία της Ελληνικής Jazz σκηνής και όχι μόνο, που κατέκτησε τις καρδιές των θαμώνων του Belle Amie και φυσικά προτίθεται να επαναλάβει.

ΙΝFO:
Που: Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς