Φωτογραφίζεται προκλητικά στον κήπο της (και είναι βαρέων βαρών)

06.10.2014
«Sunday» ονομάζεται η αναπάντεχη φωτογραφική δουλειά του Πολ Κοόικερ (Paul Kooiker), μία δουλειά στη θέαση της οποία ανασηκώσαμε το φρύδι μας με ερωτηματική διάθεση. Ο λόγος είναι ότι στις φωτογραφίες του συλλαμβάνει το κορμί μιας γυμνής γυναίκας σε διάφορες ασυνήθιστες πόζες στο πίσω μέρος του κήπου της. Σε καμία από αυτές δεν φαίνεται πρόσωπο, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι τα αρκετά παραπανίσια κιλά που ελλοχεύουν πάνω της! Η βαρέων βαρών κυρία γνωρίστηκε με τον καλλιτέχνη σε ιστοσελίδα μοντέλων και διαπίστωσαν ότι μοιράζονται το ίδιο όραμα για την τέχνη... Έτσι ο «ψαγμένος» καλλιτέχνης την έβαλε να ποζάρει σε άβολες στάσεις για να αναδειχθεί η θηλυκότητα της μέσα από μια εμμονική ματιά που φτάνει στα όρια της ηδονοβλεψίας. Σαν τεχνοτροπία, η σκηνή αναδεικνύεται από το πάλλευκο χρώμα της σάρκας του μοντέλου που έρχεται σε αντίθεση με τα έντονα κόκκινα και κίτρινα χρώματα που στολίζουν τον κήπο. Το όλο κόνσεπτ βρίθει αντιθέσεων, καθώς η ύπαρξη του μοντέλου υποδηλώνεται ως ένα αντικείμενο με υπόσταση που όμως γίνεται μυστηριωδώς άυλο, κάτι σαν φάντασμα δηλαδή. Ένα φάντασμα ικανό να μας στοιχειώσει τα όνειρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γ.Ο

«Sunday» ονομάζεται η αναπάντεχη φωτογραφική δουλειά του Πολ Κοόικερ (Paul Kooiker), μία δουλειά στη θέαση της οποία ανασηκώσαμε το φρύδι μας με ερωτηματική διάθεση. Ο λόγος είναι ότι στις φωτογραφίες του συλλαμβάνει το κορμί μιας γυμνής γυναίκας σε διάφορες ασυνήθιστες πόζες στο πίσω μέρος του κήπου της. Σε καμία από αυτές δεν φαίνεται πρόσωπο, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι τα αρκετά παραπανίσια της κιλά! Η βαρέων βαρών κυρία γνωρίστηκε με τον καλλιτέχνη σε ιστοσελίδα μοντέλων και διαπίστωσαν ότι μοιράζονται το ίδιο όραμα για την τέχνη... Έτσι ο «ψαγμένος» καλλιτέχνης την έβαλε να ποζάρει σε άβολες στάσεις για να αναδειχθεί η θηλυκότητα της μέσα από μια εμμονική ματιά που φτάνει στα όρια της ηδονοβλεψίας.

Σαν τεχνοτροπία, η σκηνή αναδεικνύεται από το πάλλευκο χρώμα της σάρκας του μοντέλου που έρχεται σε αντίθεση με τα έντονα κόκκινα και κίτρινα χρώματα που στολίζουν τον κήπο. Το όλο κόνσεπτ βρίθει αντιθέσεων, καθώς η ύπαρξη του μοντέλου υποδηλώνεται ως ένα αντικείμενο με υπόσταση που όμως γίνεται μυστηριωδώς άυλο, κάτι σαν φάντασμα δηλαδή. Ένα φάντασμα ικανό να μας στοιχειώσει τα όνειρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γ.Ο