Wow! Η Apple χάρισε U2 και τώρα τους... σβήνει

16.09.2014
Όταν η Apple ανακοίνωνε πως θα διαθέσει μέσω του iTunes αποκλειστικά το νέο άλμπουμ των U2, «Songs Of Innocence», σίγουρα δεν περίμενε την εξέλιξη που θα είχε η ιστορία.

Απίστευτο κι όμως αληθινό! H Αpple που βιάστηκε να μοιράσει δωρεάν το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος, αναγκάστηκε να δημιουργήσει ειδική σελίδα για να μπορούν οι χρήστες να το σβήσουν! Όταν η εταιρεία ανακοίνωνε πως θα διαθέσει μέσω του iTunes αποκλειστικά το νέο άλμπουμ των U2, «Songs Of Innocence», σίγουρα δεν περίμενε την εξέλιξη που θα είχε η ιστορία.

Κι αυτό γιατί δεν έδωσε στους χρήστες του iTunes τη δυνατότητα να κατεβάσουν το άλμπουμ, αντίθετα αποφάσισε να περάσει αυτόματα το νέο δίσκο, χωρίς να τους ρωτήσει αν το επιθυμούν.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις και πλέον η Apple δημιούργησε μια ειδική σελίδα μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να σβήσουν το «Songs Of Innocence» από τα αρχεία τους.

Στη σελίδα https://itunes.com/soi-remove λοιπόν, δίνονται ακριβείς οδηγίες για την απομάκρυνση των στοιχείων του δίσκου από το λογαριασμό του χρήστη, με τη σημείωση πως ο νέος δίσκος θα είναι διαθέσιμος σε όλους δωρεάν μέχρι τις 13 Οκτωβρίου ενώ από την επομένη θα μπορεί όποιος επιθυμεί να το αγοράσει.

H Apple διέθεσε το άλμπουμ σε 500 εκ. χρήστες σε 119 χώρες, κάνοντάς το μάλιστα να συμπέσει με το λανσάρισμα του iPhone 6.

Ο τραγουδιστής των U2, Bono, επεσήμανε τότε, ότι όποιος δεν τους έχει ακούσει ποτέ, θα μπορούσε να το κάνει τώρα αφού 'μπήκαν' στις λίστες ολων. "Και για όσους δε θέλουν να μας ακούσουν, δείτε το έτσι: Το αίμα, τα δάκρυα και ο ιδρώτας μας είναι στο φάκελο με τα ανεπιθύμητα mail σας" συμπλήρωσε.

Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα τουίτς πάντως προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, ήταν το παρακάτω, στο οποίο ένας χρήστης αναρωτιέται πως αφαιρεί έναν ιό που ονομάζεται U2 από το iphone του...

Ε.Σ.