Άλμπαρν: Δε θα ξεχάσω ποτέ όσα μου έμαθε ο Γουόμακ

09.07.2014
Ο frontman των Blur, δημιουργός των Gorillaz και πολλών άλλων πρότζεκτ δυσκολεύεται να διαχειριστεί την απουσία του θρυλικού soulman.

Ο Ντέιμον Άλμπαρν (Damon Albarn) είναι ο άνθρωπος που επανέφερε τον Μπόμπι Γούομακ (Bobby Womack) στο στούντιο ύστερα από αρκετά χρόνια απουσίας και οι συνεργασίες τους στο «Plastic Beach» των Gorillaz και στον τελευταίο του δίσκου «The Bravest Man in the Universe» ήταν κάτι παραπάνω από υπέροχες.

Δυστυχώς στις 27 Ιουνίου ο 70χρονος τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή αφήνοντας μια μεγάλη μουσική κληρονομιά και ο Άλμπαρν μίλησε για εκείνον με τα καλύτερα λόγια στη συγκινητική του συνέντευξη στην εκπομπή The Last Word του BBC Radio 4.

"Μου είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθώ ότι δεν είναι πια εδώ και νομίζω ότι κατά ένα περίεργο τρόπο, νιώθω ακόμα την παρουσία του. Μου έμαθε πράγματα που δε θα ξεχάσω ποτέ." ανέφερε. Όσο για την εμπειρία των ηχογραφήσεων του «Plastic Beach» πως ο Γουόμακ ήταν πολύ νευρικός όχι μόνο γιατί έπρεπε να δουλέψει με τόσους άγνωστους αλλά κι επειδή μετά από τόσα χρόνια ξαναμπήκε στο στούντιο.

"Δεν του έδωσε καμία καθοδήγηση και απλά στάθηκε εκεί και τραγουδούσε για 45 λεπτά. Στο τέλος επικράτησε σιωπή. Τον αγκάλιασα και ήταν κρύος και νόμιζα ότι θα καταρρεύσει. Του έφερα μία μπανάνα και μετά ήταν καλύτερα. Δεν είχα ιδέα ότι είχε διαβήτη." συμπλήρωσε ο 33χρονος μουσικός και τραγουδιστής.