Μια πορνοστάρ του άλλαξε την... τέχνη

30.06.2014
150 έργα τέχνης του Αμερικανού καλλιτέχνη Τζεφ Κουνς (Jeff Koons) φιλοξενoύνται στο πλαίσιο μεγάλης αναδρομικής έκθεσης με τίτλο «Jeff Koons: A Retrospective» στο Μουσείο Whitney of American Art της Νέας Υόρκης. Το Whitney Museum έχει αφιερώσει όλους τους ορόφους του στα έργα του Κουνς - έκταση που δίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του μουσείου σε έναν μόνο καλλιτέχνη. Εκεί οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να πάρουν μια πλήρη γεύση της πορείας του Αμερικανού δημιουργού που ανήγαγε σε ακριβοπληρωμένη τέχνη τα φουσκωτά μπαλόνια μεγάλων διαστάσεων και την «πορνογραφική» σχέση του με την τέως σύζυγό του, Τσιτσιολίνα. Η έκθεση περιλαμβάνει όλα τα γνωστά έργα που έχουν κάνει διάσημο τον Τζεφ Κουνς όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και άλλα άγνωστα στον περισσότερο κόσμο, τα οποία αποτυπώνουν την εικαστική πορεία του καλλιτέχνη από τα τέλη της δεκαετίας του '70 μέχρι σήμερα. Ο 59χρονος καλλιτέχνης σκαρφάλωσε στην κορυφή του χρηματιστηρίου της τέχνης στα μέσα της δεκαετίας του '80, μέσα από έργα που σχολιάζουν το νόημα και την αποστολή της τέχνης σε μια εποχή υπερκορεσμένη από τις εικόνες και τα μίντια. Ο θόρυβος γύρω από το όνομά του ξεκίνησε με τις περίφημες φωτογραφίες που έβγαλε στην Ιταλίδα πορνοστάρ Τσιτσιολίνα, την οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε, για να ακολουθήσει ένας επεισοδιακός χωρισμός. Η έκθεση στο Whitney Museum of American Art θα διαρκέσει έως τις 19 Οκτωβρίου. --------------------- Διάβασε για την έκθεση «Jeff Koons: A Retrospective» Διάβασε συνέντευξη του Τζεφ Κουνς στο HOMME Περισσότερα στο: www.jeffkoons.com Επιμ.: Χ.Τ.

150 έργα τέχνης του Αμερικανού καλλιτέχνη Τζεφ Κουνς (Jeff Koons) φιλοξενoύνται στο πλαίσιο μεγάλης αναδρομικής έκθεσης με τίτλο «Jeff Koons: A Retrospective» στο Μουσείο Whitney of American Art της Νέας Υόρκης.

Το Whitney Museum έχει αφιερώσει όλους τους ορόφους του στα έργα του Κουνς - έκταση που δίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του μουσείου σε έναν μόνο καλλιτέχνη. Εκεί οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να πάρουν μια πλήρη γεύση της πορείας του Αμερικανού δημιουργού που ανήγαγε σε ακριβοπληρωμένη τέχνη τα φουσκωτά μπαλόνια μεγάλων διαστάσεων και την «πορνογραφική» σχέση του με την τέως σύζυγό του, Τσιτσιολίνα. Η έκθεση περιλαμβάνει όλα τα γνωστά έργα που έχουν κάνει διάσημο τον Τζεφ Κουνς όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και άλλα άγνωστα στον περισσότερο κόσμο, τα οποία αποτυπώνουν την εικαστική πορεία του καλλιτέχνη από τα τέλη της δεκαετίας του '70 μέχρι σήμερα.

Ο 59χρονος καλλιτέχνης σκαρφάλωσε στην κορυφή του χρηματιστηρίου της τέχνης στα μέσα της δεκαετίας του '80, μέσα από έργα που σχολιάζουν το νόημα και την αποστολή της τέχνης σε μια εποχή υπερκορεσμένη από τις εικόνες και τα μίντια. Ο θόρυβος γύρω από το όνομά του ξεκίνησε με τις περίφημες φωτογραφίες που έβγαλε στην Ιταλίδα πορνοστάρ Τσιτσιολίνα, την οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε, για να ακολουθήσει ένας επεισοδιακός χωρισμός. Η έκθεση στο Whitney Museum of American Art θα διαρκέσει έως τις 19 Οκτωβρίου.

---------------------

Διάβασε για την έκθεση «Jeff Koons: A Retrospective»
Διάβασε συνέντευξη του Τζεφ Κουνς στο HOMME
Περισσότερα στο: www.jeffkoons.com

Επιμ.: Χ.Τ.