Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακτίνες Δράσεις - Σημεία Επαφής» του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη σχεδιάζει και υλοποιεί δυο κύκλους ανοιχτών σεμιναρίων για τη σεζόν 2014 - 2015, με θέμα το «Θέατρο της Επινόησης» και το «Αρχαίο δράμα σε διάλογο με τις σημερινές ιδέες».
Τα δυο πρώτα εισαγωγικά μαθήματα πραγματοποιούνται στις 3 & 10 Ιουνίου και αντλούν το θέμα τους από τον «Ρυθμό» και την «Κλίμακα», τις λέξεις - έννοιες στις οποίες είναι αφιερωμένος ο Ιούνιος στο «Κέντρο Επισκεπτών» του ΚΠΙΣΝ.
Info:
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
«Ο Ιούνιος του Ρυθμού και της Κλίμακας»
Σχεδιασμός - Διδασκαλία: Ιόλη Ανδρεάδη
3 & 10 Ιουνίου 2014 / Ώρα 17.00 - 20.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Κέντρο Επισκεπτών - Είσοδος Ελεύθερη
Περιορισμένος αριθμός θέσεων / απαιτείται προεγγραφή
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210.87.78.396 & 8
ή μέσω e-mail στο [email protected]
Αναλυτικά:
Ό,τι γίνεται τώρα.
Τρίτη 3 Ιουνίου, 17.00 – 20.00
Εισαγωγικό σεμινάριο για τον κύκλο μαθημάτων γύρω από το Θέατρο της Επινόησης που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2014. Οι συμμετέχοντες με τις ιδέες και τους αυτοσχεδιασμούς τους φτιάχνουν μαζί την ιστορία και τις εικόνες μέσα στο χώρο της πρόβας. Το εισαγωγικό σεμινάριο για το «Ό,τι γίνεται τώρα» αντλεί το θέμα του από τον ρυθμό και την κλίμακα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, θεατρολόγους, φοιτητές, ανέργους και εκπαιδευτικούς.
Το κλασικό πριν από πέντε λεπτά.
Τρίτη 10 Ιουνίου, 17.00 – 20.00
Εισαγωγικό σεμινάριο για τον κύκλο μαθημάτων με θέμα το αρχαίο δράμα σε διάλογο με τις σημερινές ιδέες που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2014. Τα κλασικά κείμενα, πάντα τόσο επίκαιρα, μπαίνουν σε διάλογο με τις λέξεις του ρυθμού και τις κλίμακας. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, θεατρολόγους, ανθρώπους σε απεξάρτηση, ψυχολόγους και ψυχαναλυτές.
Για την Ιόλη Ανδρεάδη
Η Ιόλη Ανδρεάδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη RADA και το King’s College London, στο οποίο ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή γύρω από το Θέατρο και την Τελετουργία, ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημιόύ Αθηνών και σπούδασε Πολιτιστική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (MA).
Έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από είκοσι παραγωγές σε Αθήνα, Λονδίνο, Εδιμβούργο, Βερολίνο και Νέα Υόρκη. Είναι ιδρυτικό μέλος της διεθνούς πλατφόρμας σκηνοθετών «World Wilde Lab», η οποία δημιουργήθηκε στο Watermill Center του Robert Wilson το 2011 και της οποίας διετέλεσε διευθύντρια το 2013. Το 2005 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νέα θεατρική συγγραφέας. Έχει τιμηθεί με χορηγίες και υποτροφίες από τα ιδρύματα: Αλεξάνδρος Σ. Ωνάσης, Σταύρος Νιάρχος, Ιωάννης Φ. Κωστοπούλος και από το πρόγραμμα Fulbright for Artists.
Το 2013 έγραψε και σκηνοθέτησε την παράσταση «Κασσία» στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων της Αθήνας, σκηνοθέτησε το ανέκδοτο έργο «Interrogation» της Yasmine Van Wilt στη Σίφνο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Youth In Action» και ανέβασε, σε συσκηνοθεσία με τον αμερικανό σκηνοθέτη Jay Stern, τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου σε διασκευή Meg S. Lawless, στο «World Wide Lab Festival 2013» της Νέας Υόρκης.
Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.