Η Μπιγιονσέ σε φεμινιστική καμπάνια

11.03.2014
Η 30χρονη τραγουδίστρια είναι μια απο τις πρωταγωνίστριες του #banbossy.

Η πρώτη σύγχρονη ποπ σταρ που σου έρχεται στο μυαλό όταν γίνεται συζήτηση περί φεμινισμού είναι σίγουρα η Μπιγιονσέ (Beyonce) γιατί προσπαθεί συνέχεια μέσα από τις συνεντεύξεις και διάφορα βίντεο που ανεβάζει κατά καιρούς να βοηθήσει τις γυναίκες να είναι πιο δυναμικές με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Η καινούρια εκστρατεία που συμμετέχει η 30χρονη τραγουδίστρια μαζί με τη Τζένιφερ Γκάρνερ (Jennifer Garner), την Κοντολίζα Ράις (Condoleesa Rise), η σχεδιάστρια Νταιαν Φον Φερστενμπεργκ (Diane Von Furstenberg) κι αρκετές γνωστές γυναίκες από διαφορετικούς τομείς είναι η #banbossy.

Σκοπός τους είναι να εξαλειφθεί η λέξη bossy η οποία χαρακτηρίζει όσες υποβιβάζονται από αυταρχικές προσωπικότητες που θεωρούν πως είναι ανώτερες και να ενθαρρύνει νέες κοπέλες να μην το βάζουν κάτω.

"Με αποκαλούσαν με τη συγκεκριμένη λέξη όταν ήμουν μικρότερη και κάποια στιγμή η δασκάλα μου έπιασε την καλύτερη μου φίλη και της είπε να μη με κάνει παρέα. Αποκαλούμε τις γυναίκες με διάφορες b-words στον εργασιακό χώρο. Είναι bossy όταν είναι μικρά κορίτσια κι επιθετικές και τρομερά φιλόδοξες ως γυναίκες." αναφέρει η Σέριλ Σαντμπεργκ (Sheryl Sandberg) που λάνσαρε την καμπάνια και είναι το δεξί χέρι του Μαρκ Ζακερμπεργκ (Mark Zuckerberg).


Το βίντεο της καμπάνιας πάει κάπως έτσι:

Κ.Π