Μπλε σφαιρικοί μετεωρίτες «έπεσαν» στην Ανταρκτική

23.12.2013
Η καλλιτέχνης Λίτα Αλμπουκέρκι (Lita Albuquerque) άφησε ελεύθερη τη δημιουργικότητά της στην παγωμένη ζεν Ανταρκτική. Εκεί δημιούργησε την πρώτη και μεγαλύτερη μόνιμη εικαστική εγκατάσταση τέχνης στον Νότιο Πόλο. Το έργο έχει τίτλο «Stellar Axis» και αποτελείται από 99 μπλε ηλεκτρίκ σφαίρες, τοποθετημένες σε απόλυτη αρμονία με τα αστέρια που βρίσκονται πάνω από αυτό το παγωμένο τερέν γης. Το αποτέλεσμα είναι ένα «πιτσιλισμένο» κομμάτι σύμπαντος, που μεταμορφώνει τα χιονισμένα πέρατα του Νότιου Πόλου σε ένα ουρανό αστερισμών. Η φωτογραφία του «Stellar Axis» προέρχεται από τον φακό του φωτογράφου Ζαν ντε Πομερό (Jean de Pomereu) και είναι μέρος της έκθεσης με τίτλο «Vanishing Ice» που λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Whatcom της Ουάσινγκτον. Μια έκθεση αφιερωμένη στα παγωμένα σύνορα του κόσμου μας με 90 έργα τέχνης από 12 χώρες, που στόχο έχει να μας εμπνεύσει και να μας ευαισθητοποιήσει για την οικολογική διατήρησή τους. Χ.Τ.

Η καλλιτέχνης Λίτα Αλμπουκέρκι (Lita Albuquerque) άφησε ελεύθερη τη δημιουργικότητά της στην παγωμένη ζεν Ανταρκτική. Εκεί δημιούργησε την πρώτη και μεγαλύτερη μόνιμη εικαστική εγκατάσταση τέχνης στον Νότιο Πόλο.

Το έργο έχει τίτλο «Stellar Axis» και αποτελείται από 99 μπλε ηλεκτρίκ σφαίρες, τοποθετημένες σε απόλυτη αρμονία με τα αστέρια που βρίσκονται πάνω από αυτό το παγωμένο τερέν γης. Το αποτέλεσμα είναι ένα «πιτσιλισμένο» κομμάτι σύμπαντος, που μεταμορφώνει τα χιονισμένα πέρατα του Νότιου Πόλου σε ένα ουρανό αστερισμών.

Η φωτογραφία του «Stellar Axis» προέρχεται από τον φακό του φωτογράφου Ζαν ντε Πομερό (Jean de Pomereu) και είναι μέρος της έκθεσης με τίτλο «Vanishing Ice» που λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Whatcom της Ουάσινγκτον. Μια έκθεση αφιερωμένη στα παγωμένα σύνορα του κόσμου μας με 90 έργα τέχνης από 12 χώρες, που στόχο έχει να μας εμπνεύσει και να μας ευαισθητοποιήσει για την οικολογική διατήρησή τους.

Χ.Τ.