Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Τριβιζά

19.12.2013
Συνεχίζεται για δεύτερο μήνα με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου του Δήμου Ζωγράφου η έκθεση «Από τη Φρουτοπία. Στο νησί των Πυροτεχνημάτων. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά».

Την πρωτότυπη έκθεση με εικαστικά και άλλα έργα εμπνευσμένα από τα βιβλία του αγαπημένου συγγραφέα μικρών και μεγάλων, αλλά και σκηνικά και κουστούμια από παραστάσεις έργων του, μεταξύ άλλων ένα αόρατο πράσινο καγκουρό, μια ιπτάμενη σκάφη και τρεις μανάβηδες μεταμορφωμένους σε βίδες, έχουν ήδη επισκεφτεί πάνω από επτακόσια παιδιά, πολλά από αυτά μαζί με τους γονείς τους και έχουν απολαύσει τις παράλληλες εκδηλώσεις με αναγνώσεις, παιχνίδια και δρώμενα στις οποίες συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί, συνθέτες, τραγουδοποιοί, δημοσιογράφοι, ποιητές και άλλοι πολλοί ακόμη και σεφ μαγειρικής.

Από 21 Δεκεμβρίου 2013 έως 2 Ιανουαρίου 2014

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
Ώρες κρατήσεων: κάθε Τρίτη και Τετάρτη 18:00-20:00 και εκτάκτως
Πέμπτη 19 Δεκ. και Παρασκευή 20 Δεκ. 10:00-12:00
Τηλ. κρατήσεων: 210-7487 657

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 12:00
Ο Στέλιος Μάινας ακολουθεί τη ζωγραφιά ενός μικρού κοριτσιού στις σελίδες ενός κόμικς και βρίσκεται αντιμέτωπος με τον θρυλικό Σούπαμαν.

Στη συνέχεια ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου ακολουθεί το ίδιο κορίτσι στις σελίδες ενός οδηγού μαγειρικής και συναντάει τον Αυγουστίνο το αβγό και την Μπουμπού το μπουρέκι.
Θα διανεμηθούν αναμνηστικές συνταγές και δυναμωτικές σούπες.
Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 13:30
Η Γωγώ Μπρέμπου φοράει ένα κόκκινο φιογκάκι με μαύρες κουκκιδίτσες και διαβάζει τη συναρπαστική ιστορία της πασχαλίτσας που είχε μία μόνο μία κουκκιδίτσα.

Σε όσους μάθουν να μετράνε από το ένα ως το πέντε θα διανεμηθούν κόκκινα μπλουζάκια με μαύρες κουκκιδίτσες.

Η ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΚΟΥΚΚΙΔΙΤΣΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 11:30
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης αποκαλύπτει όσα θέλαμε να ξέρουμε για την αλφαβήτα αλλά διστάζαμε να ρωτήσουμε και εξηγεί για ποιο λόγο το Ωμέγα που ήταν κάποτε το πρώτο γράμμα της αλφαβήτας έχει υποβαθμιστεί και βρίσκεται τώρα τελευταίο.
Θα διανεμηθούν αλφαβητόσουπες.
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΩΜΕΓΑΒΗΤΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ)

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 12:30
Ο έμπειρος πολεμικός ανταποκριτής Γιάννης Μπεχράκης καλύπτει τις άγνωστες πτυχές μίας από τις πιο παράξενες πολεμικές συρράξεις όλων των εποχών και αποκαλύπτει το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει μια παντόφλα στην απειλή της παγκόσμιας ειρήνης.

Όποιο παιδί φέρνει ένα πολεμικό παιχνίδι για να καταστραφεί θα παίρνει για αντάλλαγμα ένα δωράκι.
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΠΑΝΤΟΦΛΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ)

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 13:00
Η Βίκυ Σταυροπούλου και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης ζωντανεύουν τις συγκλονιστικές περιπέτειες μιας παράτολμης γαλοπούλας που αρνείται να υποκύψει στη μοίρα της και να γίνει ψητή.

Θα διανεμηθεί αναμνηστικό καλαμπόκι.
ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΟΥΛΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 12:30
Η Μαρία Τερζάκη με τη βοήθεια ζωντανής μουσικής δίνει ζωή στο ποντικάκι που σκαρφαλώνει σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο για να αγγίξει ένα αστεράκι.

Τα παιδιά μαθαίνουν να φτιάχνουν στολίδια για να τα κρεμάσουν στο δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 14:00
Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς καλύπτουν τη σύλληψη του Αϊ- Βασίλη για παράνομη στάθμευση ελκήθρου, υπερφόρτωση ταράνδων και σωρεία άλλων αδικημάτων.

Θα διανεμηθούν αναμνηστικά κουδουνάκια από το έλκηθρο του Αϊ- Βασίλη.
Ο ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 83 ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ
(ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014, ώρα 12:00
Η Χάρις Αλεξίου μάς διαβάζει το παραμύθι ενός δράκου με πελώριο στόμα που παριστάνει το τούνελ και τρώει τρένα σαν να ήτανε σουβλάκια. Μια μεγάλη όμως έκπληξη τον περιμένει όταν καταπίνει ένα τρενάκι που γιορτάζει τα γενέθλιά του.
Θα διανεμηθούν αναμνηστικά κεράκια γενεθλίων από το Τρενιντάντ, τη χώρα των τρένων.
Ο ΛΑΙΜΑΡΓΟΣ ΤΟΥΝΕΛΟΔΡΑΚΟΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ)