Το λογότυπο της Nike «σκίζει» γνωστά έργα τέχνης

13.12.2013
Το παιδί-θαύμα της Ιταλίας, ο βραβευμένος σκηνοθέτης ταινιών μόδας, Δαβίδ Μπεντόνι (Davide Bedoni), εκτός από κινηματογραφική ιδιοφυΐα είναι και μανιώδης χρήστης του ίντερνετ. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με ένα πολύ παράξενο χόμπι. Τρελαίνεται να κάνει ψηφιακά "αχταρμικά" έργα εφαρμόζοντας το λογότυπο της Nike πάνω σε γνωστά αριστουργήματα ευρωπαϊκής ζωγραφικής του 19ου αιώνα. Αφού δημιουργήσει τα "έργα" του τα ποστάρει στη μικρο-μπλόγκινγκ πλατφόρμα Tumblr υπό τον τίτλο Swoosh Art (swooshart.tumblr.com) και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό... Swoosh είναι στα ελληνικά το «ξεπέταγμα», η «εκτίναξη», αλλά στο χώρο του μάρκετινγκ η λέξη ταυτίζεται με το λογότυπο της φίρμας Nike... Το διαβάσαμε στο yatzer.com Χ.Τ.

Το παιδί-θαύμα της Ιταλίας, ο βραβευμένος σκηνοθέτης ταινιών μόδας, Δαβίδ Μπεντόνι (Davide Bedoni), εκτός από κινηματογραφική ιδιοφυΐα είναι και μανιώδης χρήστης του ίντερνετ. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με ένα πολύ παράξενο χόμπι. Τρελαίνεται να κάνει ψηφιακά "αχταρμικά" έργα εφαρμόζοντας το λογότυπο της Nike πάνω σε γνωστά αριστουργήματα ευρωπαϊκής ζωγραφικής του 19ου αιώνα.

Αφού δημιουργήσει τα "έργα" του τα ποστάρει στη μικρο-μπλόγκινγκ πλατφόρμα Tumblr υπό τον τίτλο Swoosh Art (swooshart.tumblr.com) και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό... Swoosh είναι στα ελληνικά το «ξεπέταγμα», η «εκτίναξη», αλλά στο χώρο του μάρκετινγκ η λέξη ταυτίζεται με το λογότυπο της φίρμας Nike...

Το διαβάσαμε στο yatzer.com

Χ.Τ.