Χριστούγεννα με Σέρλοκ Χολμς και Καραγκιόζη

12.12.2013
Χριστούγεννα με τον Σέρλοκ Χολμς, τον «Μεσσία» του Χάιντελ και τον «Καραγκιόζη καπετάνιο» θα κάνουν όσοι επισκεφθούν το Μέγαρο τις γιορτινές ημέρες Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα με τον Σέρλοκ Χολμς, τον «Μεσσία» του Χάιντελ και τον «Καραγκιόζη καπετάνιο» θα κάνουν όσοι επισκεφθούν το Μέγαρο τις γιορτινές ημέρες Χριστουγέννων.

Ιδανική εισαγωγή στο κλίμα των ημερών, από την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής που θα ερμηνεύσει το γεμάτο μεγαλείο έργο του Χαίντελ ‘Μεσσίας’(15/12). Η συνέχεια ανήκει στα παιδιά που θα ξεκινήσουν για ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι με τον ‘Καραγκιόζη καπετάνιο’ με τη συμμετοχή του θιάσου του Ηλία Καρελλά (που έχει και τη σκηνοθεσία), την Αρετή Κετιμέ και τους Burger Project(20-23 & 25-30/12), ενώ στα ‘Χριστούγεννα με τον Σέρλοκ Χολμς’ είναι καλεσμένοι μικροί και μεγάλοι, για να απολαύσουν ένα θέαμα βασισμένο στην αυθεντική ιστορία τους Σέρλοκ Χολμς αλλά και άλλες γνωστές και λιγότερο γνωστές ‘υποθέσεις’ του διάσημου ντετέκτιβ.

Τη διασκευή του κειμένου, τη σκηνοθεσία και τα κοστούμια υπογράφει ο Πάρις Μέξης. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Λεωνίδας Κακούρης, Χρήστος Σαπουντζής και Πάνος Σταθακόπουλος(20,21,22,25-29/12).

Τους φίλους τη οπερέτας που είναι πολλοί και πιστοί, θα γοητεύσει η βραδιά οπερέτας ‘Φίλα με’ με έργα των Στράους, Λέχαρ, Οφενμπαχ και Σακελλαρίδη που ερμηνεύει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου και τη συμμετοχή των σολίστ : Χριστίνας Πουλίτση, Μίνα Πολυχρόνου, Ειρήνη Καράγιαννη, Αντώνη Κορωναίου και Γιάννη Χριστοδούλου(30/12)

Το νησί των θησαυρών συνεχίζει να βάζει στο παιχνίδι της μεγάλης περιπέτειας εκατοντάδες πιτσιρικάδες που κατακλύζουν το Μέγαρο, κάθε μέρα με το σχολείο τους και τα σαββατοκύριακα με τους γονείς τους(14, 15, 21,22,23,26,27,28,29,30/12)

Το Μ shop το κατάστημα του Μεγάρου, έχει βάλει τα γιορτινά του και λάμπει γεμάτο δώρα και έξυπνες προτάσεις που θα δώσουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Ανανεωμένο και γιορτινά μεταμορφωμένο, στο χώρο του αλλά και έξω από τις αίθουσες – σε ειδικά stands – το M shop το κατάστημα του Μεγάρου προτείνει έναν ιδανικό συνδυασμό – βλέπετε μια παράσταση και κάνετε και τα ψώνια σας – έναν ονειρικό μικρόκοσμο γεμάτο με την ομορφιά της τέχνης και της πρωτότυπης δημιουργίας. Πρωτότυπες ιδέες, μουσικές εκδόσεις, ψαγμένα παραμύθια και βιβλία, πολλή και καλή μουσική, με cds και συλλογές που θα ενθουσιάσουν, καθώς και μικροαντικείμενα, κοσμήματα, γλυπτά, χαρακτικά, πρωτότυπα διακοσμητικά, φωτιστικά και κούκλες που φέρουν την υπογραφή γνωστών αλλά και νέων ελλήνων designers.

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή για όλους, και στο M-shop το κατάστημα του Μεγάρου, υπάρχει κάτι, που και με ελάχιστο κόστος, μπορεί να δώσει χαρά σε δικούς και φίλους.

Και για όσους θέλουν να γευματίσουν ‘εκτός’ τις γιορτινές ημέρες, το εστιατόριο Fuga που βρίσκεται στον κήπο του Μεγάρου και φέρει τη σφραγίδα ποιότητας του Απόστολου Τραστέλη, προτείνει μοναδικά Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα μενού.


Το Μέγαρο Μουσικής, σταθερό στην άποψη ότι ιδιαίτερα στις δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας, κανείς δεν πρέπει να αποκλείεται από το αγαθό του πολιτισμού, έχει καθιερώσει εδώ και δύο χρόνια ειδικές τιμές για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, και με στόχο να δοθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας, η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του, το Μέγαρο ‘ανοίγει’ και την Β’ ζώνη στις ειδικές τιμές για συγκεκριμένες κατηγορίες, ενώ δίνει τη δυνατότητα έκπτωσης για αγορά ομαδικών εισιτηρίων.

Συγκεκριμένα:

- για όλες τις ειδικές κατηγορίες (άτομα με ειδικές ανάγκες, άνεργοι, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65) εκτός των φοιτητών και των νέων έως 25 ετών, θα δύναται να διατεθούν θέσεις και στην Β’ ζώνη, με την ειδική τιμή της αντίστοιχης κατηγορίας. Η δυνατότητα αυτή για τη Β’ ζώνη θα προσφέρεται κατά τις 10 πρώτες ημέρες της προπώλησης και με τα εξής όρια ανά αίθουσα:

o Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης – έως 120 θέσεις
o Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη – έως 100 θέσεις
o Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος – έως 60 θέσεις
o Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας – έως 45 θέσεις

- η αγορά ομαδικών εισιτηρίων απαιτεί ελάχιστο αριθμό 20 ατόμων, και αφορά θέσεις της Α’ ζώνης με έκπτωση 10% (και σε ειδικές περιπτώσεις μέχρι 20%). Η δυνατότητα αυτή θα προσφέρεται κατά τις 10 πρώτες μέρες της προπώλησης. Για τα ομαδικά εισιτήρια ωδείων και μουσικών σχολών το όριο ισχύει από τα 10 άτομα και άνω.

Τα ανωτέρω θα ισχύουν μόνο εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.