Γυμνά πλάσματα μέσα στο... κουκούλι

05.09.2013
Το κουκούλι, το cocoon, η αναμονή, η προσδοκία, ο θάνατος αλλά και η ανάσταση … Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Cocoon» από την Αγγελική Κασαλιά διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου, από 6-29 Σεπτεμβρίου, στο Cine Manto Mykonos. Η «τυφλή» ζωή, κουλουριασμένη στην αρχέγονη εμβρυακή στάση, σπαραχτικά μοναχική, μέσα σε προστατευτικό πέπλο-υμένα-μεμβράνη, με μάτια αμάθητα στο θάμβος, περιμένει υπομονετικά να αντικρύσει το φως, να αναδιπλώσει τα μουδιασμένα μέρη της και να αναπηδήσει στην όρθια χειραφετημένη στάση. Το πέπλο-ο υμένας- η μεμβράνη- το cocoon αγκαλιάζουν χωρίς απειλή, περικλείουν αλλά δεν αποκλείουν, προστατεύουν αλλά δεν ευνουχίζουν, υπόσχονται αλλά δεν «τάζουν». Εκτελούν πολλαπλές, άλλοτε ευδιάκριτες και άλλοτε δυσδιάκριτες, αποστολές με απώτερο σκοπό την μεγαλειώδη άφιξη στο φως μετά από ένα μοναχικό, εσωτερικό ταξίδι και μια διαδρομή με βήματα μωρού, γεμάτη πισωγυρίσματα, αναπολήσεις, διαγραφές, σημειώσεις στα περιθώρια και τολμηρά επιδεικτικά άλματα προς πάσα κατεύθυνση. Το κουκούλι, το cocoon, είναι πράγματι το ταξίδι… καλό ταξίδι λοιπόν στα γνωστά και στα άγνωστα και προπάντων καλή αντάμωση στα σταυροδρόμια της ψυχής!

Το κουκούλι, το cocoon, η αναμονή, η προσδοκία, ο θάνατος αλλά και η ανάσταση … Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Cocoon» από την Αγγελική Κασαλιά διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου, από 6-29 Σεπτεμβρίου, στο Cine Manto Mykonos.

Η «τυφλή» ζωή, κουλουριασμένη στην αρχέγονη εμβρυακή στάση, σπαραχτικά μοναχική, μέσα σε προστατευτικό πέπλο-υμένα-μεμβράνη, με μάτια αμάθητα στο θάμβος, περιμένει υπομονετικά να αντικρύσει το φως, να αναδιπλώσει τα μουδιασμένα μέρη της και να αναπηδήσει στην όρθια χειραφετημένη στάση. Το πέπλο-ο υμένας- η μεμβράνη- το cocoon αγκαλιάζουν χωρίς απειλή, περικλείουν αλλά δεν αποκλείουν, προστατεύουν αλλά δεν ευνουχίζουν, υπόσχονται αλλά δεν «τάζουν».

Εκτελούν πολλαπλές, άλλοτε ευδιάκριτες και άλλοτε δυσδιάκριτες, αποστολές με απώτερο σκοπό την μεγαλειώδη άφιξη στο φως μετά από ένα μοναχικό, εσωτερικό ταξίδι και μια διαδρομή με βήματα μωρού, γεμάτη πισωγυρίσματα, αναπολήσεις, διαγραφές, σημειώσεις στα περιθώρια και τολμηρά επιδεικτικά άλματα προς πάσα κατεύθυνση. Το κουκούλι, το cocoon, είναι πράγματι το ταξίδι… καλό ταξίδι λοιπόν στα γνωστά και στα άγνωστα και προπάντων καλή αντάμωση στα σταυροδρόμια της ψυχής!