Ετοιμάσου για παλιό καλό ιαπωνικό... πορνό

02.09.2013
Μπορεί όταν ακούμε Ιαπωνία να σκεφτόμαστε «καλούς τρόπους», ανθισμένες κερασιές, το όρος Φουτζιγιάμα και πολλά καντάρια ευγένεια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Ιάπωνες δεν διακρίνονται και για τα πιο... ταπεινά τους ένστικτα. Η νέα έκθεση που θα ανοίξει τις πόρτες της τον Οκτώβριο στο Βρετανικό Μουσείο με τίτλο «Shunga: Sex And Humour In Japanese Art, 1600-1900» αποκαλύπτει τη σεξουαλικά απελευθερωμένη πλευρά των ντροπαλών Ιαπώνων. Από το 1600 μέχρι το 1900 - οι Ιάπωνες δημιούργησαν τα πιο ερωτικά γκράφιτι που είχε δει ο κόσμος μέχρι τότε. Οι εικόνες αυτές ονομάστηκαν "shunga", από την κινέζικη λέξη που σημαίνει «εικόνες της άνοιξης» (και με τη λέξη "άνοιξη" εννοούσαν το "σεξ"). Στην ιαπωνική κουλτούρα της τότε εποχής οι εικόνες shunga δεν αποτελούσαν πορνογραφία και μάλιστα θιασώτες τους ήταν και πολλές γυναίκες. Χ.Τ.

Μπορεί όταν ακούμε Ιαπωνία να σκεφτόμαστε «καλούς τρόπους», ανθισμένες κερασιές, το όρος Φουτζιγιάμα και πολλά καντάρια ευγένεια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Ιάπωνες δεν διακρίνονται και για τα πιο... ταπεινά τους ένστικτα. Η νέα έκθεση που θα ανοίξει τις πόρτες της τον Οκτώβριο στο Βρετανικό Μουσείο με τίτλο «Shunga: Sex And Humour In Japanese Art, 1600-1900» αποκαλύπτει τη σεξουαλικά απελευθερωμένη πλευρά των ντροπαλών Ιαπώνων.

Από το 1600 μέχρι το 1900 - οι Ιάπωνες δημιούργησαν τα πιο ερωτικά γκράφιτι που είχε δει ο κόσμος μέχρι τότε. Οι εικόνες αυτές ονομάστηκαν "shunga", από την κινέζικη λέξη που σημαίνει «εικόνες της άνοιξης» (και με τη λέξη "άνοιξη" εννοούσαν το "σεξ"). Στην ιαπωνική κουλτούρα της τότε εποχής οι εικόνες shunga δεν αποτελούσαν πορνογραφία και μάλιστα θιασώτες τους ήταν και πολλές γυναίκες.