Αν_Οίκω στον Πολυχώρο Μελάνυθρο

13.05.2013
Η Αλίκη Καζούρη χορογραφεί τη Μαρία Φουντούλη σε μια καλλιτεχνική κολεκτίβα που υπερβαίνει τα εκφραστικά όρια του λόγου, μέσα από έναν συνδυασμό εικόνας και ήχου, που παντρεύει αριστοτεχνικά το ρεαλισμό με τη φαντασία.

H εικαστική παράσταση Αν_Οίκω, σε σκηνοθεσία Θέλγιας Πετράκη, ανεβαίνει στον Πολυχώρο Μελάνυθρο από τις 17 έως τις 19 Μαΐου σε μορφή work in progress.

Η Αλίκη Καζούρη χορογραφεί τη Μαρία Φουντούλη σε μια καλλιτεχνική κολεκτίβα που υπερβαίνει τα εκφραστικά όρια του λόγου, μέσα από έναν συνδυασμό εικόνας και ήχου, που παντρεύει αριστοτεχνικά το ρεαλισμό με τη φαντασία.

Mια προσέγγιση χορογραφική «υιοθετεί» μια εικαστική διασκευή του μύθου της εξέλιξης της προσωπικότητας, μιας ηρωίδας μέσα από την “ιδεατή” της νέα οικογένεια. Αλήθεια που Αν_οίκει; Τι πρεσβεύει; Το σώμα σε κίνηση μέσα στο χρόνο, ως αντικείμενο αναζήτησης της μνήμης, αποζητά να οικειοποιηθεί έναν τόπο, να χαρακτηρίσει μια βιογραφία στον οίκο, με μια νοημοσύνη κρυψώνας κρύβοντας τα μυστικά του, αποκαλύπτοντας τα.

Μία ιστορία που μοιάζει αυτοβιογραφική με οπτικό και ηχητικό υλικό που γεννήθηκε στις δεκαετίες του ‘80 και του ’90. Τόσο οικεία όσο οι μνήμες μας από τα παιδικά μας χρόνια. Η ιστορία διαδραματίζεται πίσω από έναν καθρέπτη, μια βιτρίνα, μια οθόνη που θυμίζει το κινηματογραφικό κάδρο του cinemascop, και παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Μελάνυθρο για να μας κάνει να νιώσουμε όπως νιώθαμε τότε.
Μετά το τέλος, η κάθε παράσταση εξελίσεται με θεματική μουσική βραδιά.

Συντελεστές:
Σενάριο / Σκηνοθεσία / Μουσική Επιμέλεια: Θέλγια Πετράκη
Χορογραφία / Κινησιολογία / Ερμηνεία: Αλίκη Καζούρη
Ερμηνεία: Μαρία Φουντούλη
Οργάνωση / Παραγωγή / Μουσική Επιμέλεια : Κώστας Ταγκαλάκης
Φωτισμός : Στέλλα Κάλτσου
Σκηνικά : Τόνια Αβδελοπούλου
Κοστούμια : Δομινίκη Βασιαγεώργη
Προβολές : Μάκης Φάρος
Επεξεργασία Εικόνας : Γιώργος Πολύζος
Γραφιστικά : Κατερίνα Μοσχονά
Φωτογραφίες : Λεωνίδας Γερμανόπουλος
Προώθηση / Επικοινωνία : Σοφία Κανελλοπούλου

Info:

17 έως τις 19 Μαΐου
Τιμές εισιτηρίων: 10 € με μειωμένη τιμή στο πρώτο ποτό.
Ώρα έναρξης: 21:30
Διάρκεια: 40'

Χώρος Τέχνης Μελάνυθρος
Ζάππα 4, Καλλιμάρμαρο , 11635
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3636904 - 6974464099 (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)
Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected]