Σιωπηλές Φωνές επιστρέφουν το...ξημέρωμα (Αντέχετε;)

04.03.2013
Mια ιδιαίτερη παράσταση που πέρυσι κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού, οι ΣΙΩΠΗΛΕΣ ΦΩΝΕΣ της ομάδας ΑΣΙΠΚΑ παρουσιάζεται από τις 16 Μαρτίου 2013 στις 06.00 τα ξημερώματα στο θέατρο Θησείον σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπίτου.

Mια ιδιαίτερη παράσταση που πέρυσι κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού, οι ΣΙΩΠΗΛΕΣ ΦΩΝΕΣ της ομάδας ΑΣΙΠΚΑ παρουσιάζεται από τις 16 Μαρτίου 2013 στις 06.00 τα ξημερώματα στο θέατρο Θησείον σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπίτου.

Φέτος οι φανατικοί θεατρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της παράστασης, πάλι στις 6.00 τα ξημερώματα κάθε Σάββατο και Κυριακή, μόνο για 8 παραστάσεις.
Η παράσταση αποτελεί εξέλιξη της περσινής δουλειάς, που παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 6.00 το πρωί στο Βυρσοδεψείο, πάνω σε υλικό ντοκουμέντο που περιλαμβάνεται στο βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο της Μαρούλας Κλιάφα και βασίζεται σε ιστορικές μαρτυρίες όλου του 20ού αιώνα στην Ελλάδα.
Η ΑΣΙΠΚΑ αναμετράται ξανά με κείμενο-ντοκουμέντο, όπου δεν έχει τίποτα επινοηθεί: άνδρες και γυναίκες, πέρα από σκοπιμότητες και εξωραϊσμούς καταθέτουν ο καθένας τη δική του μαρτυρία, συνθέτοντας μία μοναδική εικόνα του 20ού αιώνα. Μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, τις εμπειρίες τους, τα πάθη και τις περιπέτειές τους, με λόγο λιτό και ταυτόχρονα μεστό, αποτυπώνουν όχι μόνο την καθημερινότητα αλλά και γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο μας.
Πρόκειται για μαρτυρίες που φέρνουν στο προσκήνιο την αθέατη πλευρά των πραγμάτων, αυτήν που η επίσημη ιστορία αποσιωπά.
Κρυφός πόθος της ομάδας και του σκηνοθέτη μέσα από τη δουλειά αυτή παραμένει η συνάντηση στο φως της αυγής, του θεατή με την ιστορία του, μετατοπίζοντας τον από απλό θεατή σε συμμέτοχο και συνένοχο σ ' ένα έργο που γράφτηκε και γράφεται απ' τον ίδιο.
Συντελεστές
Κείμενο: Μαρούλα Κλιάφα
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπίτος
Σκηνικά-κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: Λάμπρος Πηγούνης
Φωτισμοί: Νύσος Βασιλόπουλος
Ερμηνεύουν: Ειρήνη Δράκου, Ελένη Ζαραφίδου, Ιωακείμ Πανάγος, Ρηνιώ Κυριαζή, Αντώνης Τσίλλερ
Συμπαραγωγή της ομάδας ΑΣΙΠΚΑ με τη Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΣΙΩΠΗΛΕΣ ΦΩΝΕΣ" ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ
INFO::
Θησείον – Ένα θέατρο για τις τέχνες: Τουρναβίτου 7, Θησείο
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ: 210 3255444
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 16 Μαρτίου έως 7 Απριλίου 2013
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Σάββατο & Κυριακή 06.00 τα ξημερώματα
Ticket Services:
Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 10 €
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
90 λεπτά