Οι Word of Mouth στo Future Shorts Festival

21.01.2013
Ήρθε επιτέλους η στιγμή για το νέο ραντεβού με το Φεστιβάλ Future Shorts! Στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί δύο προβολές, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013,στο FAUST.

Ήρθε επιτέλους η στιγμή για το νέο ραντεβού με το Φεστιβάλ Future Shorts! Στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί δύο προβολές, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στο Faust.

Στην νέα ολόφρεσκη συλλογή μας έχουμε επτά επιλεγμένες ταινίες, από τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, την Τσεχία, την Αγγλία και την Κένυα, με διακρίσεις όπως το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Sundance 2012, Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Woodstock, Βραβείο Εξαιρετικού αποτελέσματος από γυναίκες ηλικίας 15 έως 25 στο Underwire Φεστιβάλ, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Primavera, Leichhardt (Σίδνεϊ) Αυστραλία καθώς και το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Πράγας.

Μαζί με τα Future Shorts, για δύο μοναδικές εμφανίσεις και η πιο δραστήρια ομάδα Ηuman Beatbox στην χώρα μας, οι WΟRD OF MOUTH, το διακεκριμένο δίδυμο των Ελλήνων beatboxers Bitman και El Pap Chico, που εκπλήσσει το κοινό από το 2007.

Ο συνδυασμός τους είναι αναπάντεχος γεμάτος μουσική και ρυθμό που προέρχεται μόνο από το ανθρώπινο στόμα! Με μεγάλη προϋπηρεσία στα συναυλιακά δρώμενα στη χώρα μας, έχουν στο ενεργητικό τους σειρά πετυχημένων εμφανίσεων σε Φεστιβάλ και συνεργασίες με πληθώρα καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών επί σκηνής αλλά και δισκογραφικά.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Future Shorts
Φτιαγμένο από τους δημιουργούς του Secret Cinema που σπάει ταμεία στο Λονδίνο, το Φεστιβάλ Future Shorts είναι ένα παγκόσμιο φεστιβάλ με τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους, σε ένα πρόγραμμα κανονικής κινηματογραφικής διάρκειας που παρουσιάζεται 4 φορές τoν χρόνο, σε 90 χώρες και 285 πόλεις σε όλον τον πλανήτη.

Ο ιδρυτής του Fabien Riggall, μικρομηκάς ο ίδιος, έβρισκε πολύ δύσκολο να παρουσιάσει τις ταινίες του στο ευρύ κοινό και σκέφτηκε ότι το ίδιο πρόβλημα έχουν πολλοί καταπληκτικοί δημιουργοί ταινιών μικρού μήκους. Έτσι "έχτισε" ένα δίκτυο συνεργατών σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι κάθε τρίμηνο λαμβάνουν το εξαιρετικό πρόγραμμα που ετοιμάζει και ο κάθε συνεργάτης το παρουσιάζει στον χώρο που επιλέγει.

Αυτό λοιπόν, το πολυμορφικό pop up festival που ιδρύθηκε το 2003 έχει φτάσει πλέον να προβάλλεται από κινηματογράφους του Λονδίνου και φοιτητικές λέσχες στην Μόσχα έως και σε αποθήκες στην Τζακάρτα και γκαλερί στην Νέα Υόρκη με ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει από πλευράς ιδέας και αισθητικής περιλαμβάνοντας από μικρού μήκους animation έως και ντοκιμαντέρ σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σύνολο.

Στο χειμωνιάτικο πρόγραμμα Future Shorts θα παρουσιαστούν Βέλγοι κόκορες σε ένα σενάριο ελληνικής τραγωδίας, η οπτική απ την πλευρά των Σομαλών πειρατών, οι μικροί θρίαμβοι της καθημερινότητάς του Rusty και της Veronica, ένα λογότυπο που στοίχειωσε τις ζωές πολλών ανθρώπων και η μετάβαση απ την παιδικότητα στο σκοτεινό και θολό τοπίο της εφηβείας.

Info
Που: Faust,Καλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος (δίπλα στην Καπνικαρέα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης)

Πότε: Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Ιανουαρίου

Ώρα έναρξης προβολών: 12 τα μεσάνυχτα

Tιμή εισιτηρίου: 12€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ οnline : Viva.gr

futureshorts.com / https://www.facebook.com/FutureShortsGreece