Άκυρο το Sonisphere festival και στην Ελλάδα

29.03.2012
Το ροκ φετιβάλ ακολουθεί τη μοίρα των Oxegen και The Big Chill κι απ ότι φαίνεται έχει σοβαρα προβλήματα

Το Sonisphere festival, ένα από τα μεγαλύτερα ροκ μουσικά φεστιβάλ που είχε έρθει πέρσι και στη χώρα μας με τους Big 4 (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax), είχε προγραμματιστεί να γίνει φέτος στο Knebworth Park 6-8 Ιουλίου με τους Queen, Kiss και Faith No more για headliners.

Σήμερα ο Μπράιαν Μέι (Brian Mey) ανακοίνωσε στο site των Queen (queenonline.com), πως το φετινό φεστιβάλ ακυρώνεται, δεν έχει βγει ακόμα καμία επίσημη δήλωση από τους διοργανωτές για τους λόγους της μη διεξαγωγής του αλλά απ' ότι φαίνετια η οικονομική κρίση παίζει κυρίαρχο ρόλο.

Μαζί με τα τρία συγκροτήματα θα έπαιζαν επίσης οι Refused, Μέριλιν Μάνσον (Marilyn Manson), Evanescence, The Darkness, The Blackout, Skindred , Hundred Reasons και Glassjaw οι οποίοι θα τραγουδούσαν το κλασσικό άλμπουμ τους Wordship & Tribute. Μαζί με το Sonisphere ακυρώθηκαν επίσης τα φεστιβάλ Oxegen και The Big Chill ενώ το Glastonbury θα έχει αλλάγές.

Όσον αφορά την Ελλάδα, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε εδώ και η ομάδα του φεστιβάλ δημοσίευσε τη σχετική ανακοίνωση:

"Δεν θα έχουμε Sonisphere στην Ελλάδα το 2012. Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Sonisphere Festival δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Ελλάδα. Η αδυναμία συντονισμού των περιοδειών των επιθυμητών συγκροτημάτων, οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες και λίγο η κακή τύχη συνέβαλαν στο να μην καταφέραμε να διοργανώσουμε το φεστιβάλ φέτος.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη σας και υποσχόμαστε να κάνουμε ότι μπορούμε για να επιστρέψουμε σύντομα στην Ελλάδα. Ευχόμαστε τα καλύτερα για το 2012, Με τις καλύτερες ευχές, Η ομάδα του Sonisphere."

K.Π