Άλλο ένα τραγούδι αποσύρεται λόγω της τραγωδίας

20.12.2012
Αποσύρεται από τα Αμερικανικά ραδιόφωνα η μεγαλύτερη επιτυχία των Foster the People λόγω της τραγωδίας με τα 20 νεκρά παιδιά.

Αποσύρεται από τα Αμερικανικά ραδιόφωνα η μεγαλύτερη επιτυχία των Foster the People λόγω της τραγωδίας με τα 20 νεκρά παιδιά. Το τραγούδι Pumped Up Kicks είναι σχεδόν δύο ετών και αποσύρθηκε από το Αμερικανικό ραδιόφωνο καθώς οι στίχοι του περιγράφουν σκηνές που θυμίζουν την τραγωδία στο Κονέκτικατ.

Ο σταθμός Kiss Fm 102.7 απέσυρε το τραγούδι από τη λίστα καθώς το τραγούδι μιλάει για πυροβολισμούς στο κεφάλι από έναν νέο που βρήκε το πιστόλι στη ντουλάπα του πατέρα του. Πρόκειται για το δεύτερο τραγούδι που αποσύρεται μετά από αυτό της Κέσα(Kesha)από το δίσκο "Warrior".

Οι στίχοι του Pumped Up Kicks δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια:

He found a six-shooter gun in his dad’s closet, with the box of fun things / I don’t even know what, but he’s coming for you. Yeah, He’s coming for you! / All the other kids with the pumped up kicks / You better run, better run, outrun my gun / All the other kids with the pumped up kicks / You better run / Better run / Faster than my bullet.”

Την προηγούμενη Παρασκευή, ο 20χρονος Άνταμ Λάτζα(Adam Lanza) δολοφόνησε τη μητέρα του, κατευθύνθηκε οπλισμένος στο δημοτικό σχολείο Newtown και σκότωσε 20 παιδιά 5 έως δέκα ετών κι έξι ενήλικες και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο ραδιοφωνικός σταθμός του Κονέκτικατ WDAQ ο οποίος βρίσκεται κοντά στο σχολείο ανακοίνωσε πως δε θα ξαναπαίξουν ποτέ το καινούριο κομμάτι της 25χρονης τραγουδίστριας, "Die Young"γιατί θα θυμίζει πάντα το χαμό των μικρών παιδιών, κάτι που έκαναν κι άλλοι σταθμοί.

Το τραγούδι Pumped Up Kicks είναι το δεύτερο τραγούδι που εξαφανίζεται από τα ραδιοφωνικά charts ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλα καθώς τα όπλα και οι σκοτωμοί είναι αγαπημένο θέμα των στιχουργών.

Σ.Κ.