Αληθινές Ιστορίες...

25.07.2003
Δεκαπέντε πολυδιαβασμένοι και καταξιωμένοι έλληνες συγγραφείς καταθέτουν τις εμπειρίες τους από τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα, τις απρόβλεπτες κωμικές και συνάμα τραγικές πλευρές της ζωής σε δεκαπέντε αληθινές ιστορίες και με δυνατή πένα δίνουν αξία στο απλό και το καθημερινό και το κάνουν να ξεχωρίσει ως κάτι ιδιαίτερα σημαντικό κι ενδιαφέρον...
"Ο Αλέξανδρος βυθίστηκε στον sommeil de beaute και ονειρεύτηκε ένα ποίημα του Χάινε Έκλαψα χθες με πίκρα στ' όνειρό μου, νεκρός που ήμουν είχα ονειρευτεί και ξύπνησε ανακουφισμενος που η καρδιά του χτυπούσε κι ήταν στη θέση της. Η νύχτα έπεφτε. Της νύχτας η άγια σαγήνη, οι κρυφές της πλάσης οι δυνάμεις, σκέφτηκε ο Αλέξανδρος κι ένα κύμα αισιοδοξίας τον κατέκλυσε, αλλά πάλι δεν ήξερε γιατί. Ντύθηκε με φροντίδα, ξυρίστηκε χωρίς να του περάσει από το μυαλό η αιματηρή πράξη που είψχε φανταστεί τόσες και τόσες φορές όταν κρατούσε το κοφτερό λεπίδι..."
(Απόσπασμα από το "Αθηναϊκό ειδύλλιο" της Σώτης Τριανταφύλλου)

Δεκαπέντε πολυδιαβασμένοι και καταξιωμένοι έλληνες συγγραφείς καταθέτουν τις εμπειρίες τους από τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα, τις απρόβλεπτες κωμικές και συνάμα τραγικές πλευρές της ζωής σε δεκαπέντε αληθινές ιστορίες.

Ο Αριστείδης Αντονάς, ο Κλέων Αρζόγλου, ο Πάνος Κουτρουμπούσης, ο Γιώργος- Ίκαρος Μπαμπασάκης, ο Νίκος Παπανδρέου, ο Βασίλης Πεσμαζόγλου, ο Μίμης Σουλιώτης, η Έρση Σωτηροπούλου, ο Πέτρος Τατσόπουλος, η Ελένη Τορόση, η Σώτη Τριανταφύλλου και ο Γιάννης Τσιώλης, ο Στρατής Χαβιαράς, ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης και ο Χ. Α. Χωμενίδης με δυνατή πένα δίνουν αξία στο απλό και το καθημερινό και το κάνουν να ξεχωρίσει ως κάτι ιδιαίτερα σημαντικό κι ενδιαφέρον.

Οι Αληθινές Ιστορίες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην εφημερίδα "Τα Νέα" το καλοκαίρι του 2002.
Κατόπιν συμφωνίας, το ποσοστό των διακιωμάτων των συγγραφέων επί των πωλήσεων, καθώς και επιπλέον αυτοτελής συνεισφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο θα διατεθούν για τους σκοπούς της Unicef.

Εκδόσεις Μεταίχμιο
Τίτλος: Αληθινές Ιστορίες
Συγγραφέας: συλλογικό
Σελίδες: 168
ΙSBN: 960-375-497-8