Ανακαλύψτε τη Νάιρα Αλεξοπούλου

18.05.2012
Η Νάιρα είναι μια νέα, δροσερή παρουσία στο χώρο του τραγουδιού με πλούσιες μουσικές σπουδές που τη βοήθησαν να αποκτήσει γερές βάσεις.

Παιδί καλλιτεχνικής οικογένειας -ο μπαμπάς της βιρτουόζος στο βιολί και η μαμά ξεχωριστή φωνή-, από 5 ετών έπαιζε πιάνο και τραγουδούσε, ενώ επιπλέον η αρμένικη καταγωγή της μαρτυρά ότι έχει τη μουσική στο αίμα της. Απολαύστε μία σύντομη κουβέντα μαζί της.

Ε.Σ.

Πως προέκυψε το τραγούδι?
Προέρχομαι από μουσική οικογένεια, ο μπαμπάς έπαιζε καταπληκτικό βιολί και η μαμά τραγουδούσε. Έτσι, όταν είδαν την κλίση μου δεν καθυστέρησαν λεπτό. Με έγραψαν από 5 χρονών στο ωδείο, όπου έκανα αρμονία, πιάνο κλπ Παράλληλα ασχολήθηκα με το μπαλέτο και το χορό στον πάγο.
Ήταν σα να ήξερα από μικρή ότι θα επιλέξω κάτι καλλιτεχνικό.

Ολοκληρώθηκε μία επιτυχημένη χρονιά στο VOX. Πως ήταν αυτή η εμπειρία για σένα?
Το VOX πραγματικά φέτος έκανε την ανατροπή και είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετείχα σε αυτό το σχήμα. Ξεκινήσαμε το Σεπτέμβρη πρώτοι απ’ όλους και καταλήξαμε να κλείσουμε…τελευταίοι! Ήταν πραγματικά συγκινητικό το πώς αγκάλιασε ο κόσμος αυτό το πρόγραμμα και περάσαμε αξέχαστες εμπειρίες εκεί. Αγάπησα τον Κωνσταντίνο Αργυρό για την ευγένειά του και την…ομορφιά του, τη Στέλλα Καλή για την γυναικεία αλληλεγγύη που μου έδειξε, αλλά ένιωσα κάτι πολύ ιδιαίτερο για τον Πάνο Καλλίδη που με στήριξε από την πρώτη στιγμή. Ήταν σα να έχω έναν πολύ δικό μου άνθρωπο στο πλευρό μου και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό!

Το καινούριο σου τραγούδι ο «Ομορφάντρας» έχει ήδη ξεχωρίσει στο ραδιόφωνο. Ο συσχετισμός στο στίχο με τη γνωστή διαφήμιση είναι εμφανής. Πως προέκυψε αυτό το τραγούδι?
Εντελώς τυχαία! Ο στιχουργός ο Βαξαβανέλης είχε ήδη γράψει το στίχο πριν βγει η διαφήμιση. Αλλά το τραγούδι βγήκε στον αέρα σχεδόν ταυτόχρονα με τη διαφήμιση κι αυτό ήταν μια…ευτυχής σύμπτωση. Γιατί το τραγούδι μπορεί να ήταν κεφάτο και ευχάριστο αλλά σίγουρα η ατάκα «Ομορφάντρα μου» το απογείωσε …

Ποιο είδος τραγουδιού σε εκφράζει περισσότερο και θα ήθελες να ασχοληθείς?
Δεν μου αρέσει να περιορίζομαι μουσικά από στεγανά και ταμπέλες. Αλλά αυτό που νιώθω ότι με εκφράζει περισσότερο μουσικά αλλά και σαν stage attitude είναι το στυλ της Rihanna. Μου αρέσει ο τρόπος που ερμηνεύει, η παρουσία, το στήσιμό της…όλα της!!

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το καλοκαίρι?
Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί θα κάνουμε συναυλίες με τον Πάνο Καλλίδη και θα μου δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψω σε όλη την Ελλάδα! Αυτές για μένα είναι οι ιδανικές διακοπές!

Τι κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου?
Ακούω πολύ μουσική, κυρίως ξένη. Και η άλλη μεγάλη μου αγάπη είναι η γυμναστική. Μπορώ να περάσω ώρες στο γυμναστήριο κάνοντας βάρη! Είναι η εκτόνωσή μου…

Έχεις πάρα πολλούς θαυμαστές-φίλους στο Facebook. Ασχολείσαι η ίδια με τη σελίδα σου?
Ναι βέβαια! Με έχει κερδίσει το Facebook! Μου αρέσει πολύ η επικοινωνία με τον κόσμο μέσα από αυτό. Παίρνει κανείς όλες τις πληροφορίες άμεσα και δεν υπάρχει τίποτα το προσποιητό. Ασχολούμαι καθημερινά και απαντάω η ίδια σε όλους…